Foto: Remco Gielen

Column FF Tussendoor

  Column

Help, ik zak weg...

Mijn huis staat ook in het ‘rampgebied’ binnen de singels, dat langzaam wegzakt. Ik weet niet eens of mijn huis op houten palen staat, laat staan dat ik een oplossing weet. Mijn buren lijken zich er niet zo druk over te maken en ook uit Achter de Vismarkt en Naaierstraat hoor ik weinig gekrakeel.

Natuurlijk wel de bewoners van het sjieke Regentesseplantsoen. Overigens terecht dat deze bewoners hun bezorgdheid uiten en aandacht vragen voor de situatie. Die protestbijeenkomst had maandag helemaal niet nodig geweest, als de communicatie tussen gemeente en bewoners beter was geweest. En het ging lange tijd zo goed. De bewoners werden nauw betrokken bij de mogelijke oplossingen. Maar in het zicht van de finish, lees uitvoering, gaat het dan toch mis. Ja, dan heb je de poppen aan het dansen.

Op het moment dat ik dit schrijf moet de persconferentie van premier Mark Rutte nog beginnen. Welke coronamaatregelen zullen er nu weer op ons afkomen. Moet de horeca dan toch helemaal dicht? Het wordt er allemaal niet leuker op.

Een aantal maanden geleden stuurde onze burgemeester ons een kaartje met coronamaatregelen. Ik opperde toen dat het misschien handig was geweest om de tekst ook in het Arabisch mee te geven. Inmiddels maakt iedereen zich druk over het feit dat het merendeel van de coronapatienten van niet Westerse afkomst is. Dan was die vertaling nog niet zo’n slecht idee. En voordat ik het verwijt krijg, dit heeft niets met discriminatie te maken.

Tot slot nog een leuk nieuwtje! Vanaf zaterdag ligt mijn boek verzamelde columns FF Tussendoor bij boekhandel Verkaaik. Niet de beste, niet de slechtste, maar wel een bonte verzameling van meer dan 200 spraakmakende columns van de afgelopen 20 jaar.

Marianka Peters

Column FF Tussendoor

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


 

Meeste reacties