Column FF Tussendoor

  Column

Door Marianka Peters

Trollen

Als het in de krant staat is het waar. Vroeger kon je daar misschien blind van uitgaan, maar tegenwoordig is dat nog maar de vraag. Het is maar net welke krant of internetsite je leest. Fakenieuws is van alle tijden en als journalist moet je heel goed je bronnen nagaan voordat je iets opschrijft. Ik krijg ook regelmatig zogenaamde tips binnen waaraan ik zo mijn twijfels heb. Als deze tips anoniem zijn, dan belanden ze bij mij al snel in de prullenbak. Tis maar dat je het weet.
Ik ben zelf ook eens het slachtoffer geworden van een nepaccount op Twitter. Daar word je niet vrolijk van, want de gekste dingen worden op social media gegooid, die behoorlijk schadelijk voor je kunnen zijn. En je kunt er nog geen flikker tegen doen ook. Want, wat men leest is waar, toch? Uiteindelijk is het via Amerika gelukt om mijn naam te blokkeren, maar helemaal zeker ben ik er niet van. Bij de les blijven dus.

De enge mannen van DENK hebben nu trollen ingezet om het leven van tegenstanders zuur te maken. Ze leven dus werkelijk in een fantasiewereld, anders kun je dit toch niet verzinnen! En ik vond Farid Azerkan nog wel zo'n redelijke kerel, toen hij meerdere keren in Gouda optrad als woordvoerder van Stichting Marokkaanse Nederlanders om de jeugdoverlast onder Marokkaanse jongeren bespreekbaar te maken. Toen waren vrouwen maar wat welkom om mee te praten. Ik hoor hem nog zeggen dat Marokkaanse meiden het zo goed doen in onze maatschappij. Wat is er met hem gebeurd, welk trauma heeft hij op liefdesgebied opgelopen om zich aan te sluiten bij de vrouwonvriendelijke partij DENK? Want vrouwen zijn niet welkom tijdens hun partijbijeenkomsten. Je zou als vrouw ook wel gek zijn om op DENK te gaan stemmen. Na 15 maart horen we vast niets meer van ze. Denk daar maar eens over na, Farid.
Dat mensen het vertrouwen in de politiek kwijt zijn, begrijp ik. Maar die trollen van DENK maken het er niet beter op.

Goudse Post
Meer berichten