Gouwenaar Jacques Povée bij Readshop in wc Bloemendaal hoopt dat zijn thriller  Parijs Nice Wraak in de Top 10 komt. Foto:PR
Gouwenaar Jacques Povée bij Readshop in wc Bloemendaal hoopt dat zijn thriller Parijs Nice Wraak in de Top 10 komt. Foto:PR (Foto: )

Gouwenaar debuteert met thriller

Het boek Parijs Nice Wraak is een fictieve thriller. Het speelt zich af in 1990, maar gezien de actualiteit zou het zomaar gisteren gebeurd kunnen zijn. Parijs Nice Wraak is zo'n boek dat je in één adem uitleest.

Door Marianka Peters

Gouda - De in Gouda geboren en getogen Jacques Povée (1969) debuteert met het razend spannende boek Parijs Nice Wraak. Een jonge vrouw raakt betrokken bij een aanslag op Engelse militairen in het Frankrijk van 1990. In een wereld van terreur en geheime diensten komt ze steeds dichterbij haar doel: gerechtigheid voor wat haar aangedaan is. Zal ze zichzelf kwijtraken in haar zoektocht naar wraak of er uitkomen als een beter mens? Zal haar relatie met de Nederlandse Peter het overleven?

Jacques begon met schrijven van korte verhalen voor zijn zoontje. "Gewoon om eens te proberen. Dat beviel mij en hopelijk hem ook," vertelt Jacques. "Niet veel later begon ik korte verhalen op verschillende websites te schrijven. Voor de grap deed ik mee aan een paar schrijfwedstrijden en won ik een plaatsje in een aantal gedrukte uitgaves." Dat motiveerde Jacques enorm om door te schrijven en op de Website Webtales postte hij een kort verhaal over een jonge vrouw die tijdens haar vakantie in Frankrijk betrokken wordt bij een terreuraanslag.

"Een kritische lezer reageerde door te schrijven dat hij het een prima verhaaltje vond, maar daagde me uit door te zeggen dat ik alle geheimen al prijsgegeven had. Ik was het niet met hem eens en schreef er in de vier maanden die daarop volgden nog ruim 80.000 woorden aan vast," aldus Jacques. Die lezer is inmiddels een vriend geworden en de reden dat de bijna 340 paginatellende thriller Parijs Nice Wraak in de winkel ligt. "Mijn verhaal gaat echter niet over terrorisme, maar wel over de strijd van een jonge vrouw om de waarheid boven de tafel te halen na een aanslag. Het leek me mooi om dit verhaal in de jaren negentig te plaatsen. Zo kort geleden, maar ook zo lang. Geen mobieltjes maar telefooncellen. Computers waren niet meer dan veredelde rekenmachines en die anonimiteit. Als je onderweg was, was je ook echt even weg, iets wat tegenwoordig bijna onmogelijk is. Het verhaal speelt zich af in Frankrijk, van Nice tot...Parijs. Het is geen verhaal met een moraal. Het is ook geen verhaal over angst voor terreur. Als er een boodschap in zit is het er één van hoop."

In het verleden heeft Jacques als fotograaf of als grafisch ontwerper meegewerkt aan verschillende (veelal Franse) fotoboeken, waaronder een boek over kastelen in het departement L' Indre, een boek over de dierentuin Beauval en een bijzonder fotoboek in opdracht van de Franse muzikant Jean Michel Jarre. "Mijn droom was echter een boek met mijn naam bij het kopje auteur. Het heeft even geduurd, maar het is me gelukt."

Parijs Nice Wraak is onder meer te koop bij de betere boekhandels en bij online boekhandels.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


 

Meeste reacties