Voormailg Goudse Cathelijne de Wit-Peijs is gek op Ierland en deelt haar liefde graag met iedereen. (Foto Bas van den Boom)
Voormailg Goudse Cathelijne de Wit-Peijs is gek op Ierland en deelt haar liefde graag met iedereen. (Foto Bas van den Boom) (Foto: Bas van den Boom)

De ultieme road-trip door Ierland

over ierland en de ieren is ontzettend veel te vertellen

Cathelijne maakt met haar bedrijf Witty Walks onderdeel uit van Wereldstadgidsen, een netwerk van Nederlandstalige kwaliteitsgidsen wereldwijd. Kijk voor meer informatie opwww.wereldstadgidsen.com en ontdek een nieuwe wereld.

Meer online reis-inspiratie

Van de redactie

Inschrijven voor de virtuele roadtrip kan via www.deultiemeroadtrip.nl. Daar is ook het boek te bestellen. Het is een absolute aanrader voor iedereen die graag wil, maar niet echt weet hoe je de mooiste plekjes vindt. Met de tips, do's en don'ts van Cathelijne de Wit-Peijs in je rugzak wordt dat allemaal een stuk eenvoudiger.

De reiswereld staat al maanden op z’n kop. Reizen naar Ierland is op dit moment nog niet mogelijk. Je alvast voorbereiden op een reis naar het Ierse eiland én wegdromen bij de mooiste plekken, dat kan wel. In het onlangs uitgekomen boek ‘Ierland - De Ultieme Roadtrip’ neemt de voormalig Goudse Cathelijne de Wit-Peijs haar lezers het hele eiland mee rond. Ze geeft daarbij antwoord op de vraag wat er in Ierland niet mag worden gemist en inspireert de lezers om een eigen ‘ultieme roadtrip’ samen te stellen.

gouda - ‘Ierland – De Ultieme Roadtrip’ is een ruim 300 pagina tellend rijk geïllustreerd reisboek. Het is geen reisgids vol korte praktische tips over het huren van een auto en het boeken van hotels, maar een verhalende reis door Ierland. Het boek is exclusief te bestellen via www.deultiemeroadtrip.nl, waar ook andere Ierland-inspiratie is op te doen. In ‘Ierland - De Ultieme Roadtrip’ neemt Cathelijne de lezer het hele eiland mee rond, inclusief Noord-Ierland. Ze deelt daarbij een groot aantal interessante feiten en de mooiste bezienswaardigheden van Ierland. Zowel beroemde trekpleisters als verborgen pareltjes die niet snel te vinden zijn via Google.

Bijzondere routes

Cathelijne beschrijft in ‘Ierland – De Ultieme Roadtrip’ vier routes. Deze kunnen afzonderlijk worden afgelegd of aan elkaar worden gekoppeld. Tijdens haar reis ontmoet ze diverse locals met wie ze interessante, mooie en bijzondere gesprekken voert. Hun verhalen brengen Ierland echt tot leven. “Ik hoop dat ik mensen kan inspireren met mijn reisverhalen”, zegt Cathelijne. “Ik wil dat zij net zo veel plezier in Ierland beleven als ik.”

Liefde voor Ierland delen

Cathelijne kwam zelf twintig jaar geleden als avontuurlijke tiener voor het eerst in Ierland. De rijke historie, de bijzondere verhalen, de gezellige cultuur, de vriendelijke mensen en de prachtige natuur zorgden dat ze zich direct thuis voelde. In 2015 besloot ze om Gouda achter zich te laten en er samen met haar man en mopshond te gaan wonen. Haar liefde voor Ierland zette ze om in haar bedrijf Witty Walks waarmee ze Nederlandstalige tours in Dublin en de nabijgelegen Wicklow Mountains organiseert. Tijdens die tours merkte ze dat er veel behoefte is aan lokale kennis over Ierland én dat er ontzettend veel te vertellen is. Dat inspireerde haar tot het schrijven van haar debuut. “Ik wil mijn liefde voor dit fantastische land delen. Je hoeft niet naar de andere kant van de wereld om te genieten.”

Virtueel naar Ierland

Ondanks de huidige coronacrisis wilde Cathelijne haar boek toch nu lanceren. “Mensen kunnen zich zo voorbereiden op de mooiste reis van hun leven die ze straks kunnen maken. Binnen Europa, maar met een wereldse ervaring.” Haar werk als gids ligt op dit moment stil. Maar zelf zit ze niet stil. Want naast het boek ‘Ierland – De Ultieme Roadtrip’ komt ze binnenkort met een virtuele roadtrip door Ierland. Iedereen die wil kan gratis online mee op reis.

Vele gezichten

Wie ooit in Ierland is geweest, weet dat het eiland vele gezichten kent. De Ierse bevolking is gemiddeld vriendelijk en heeft een imposante, hier en daar zeer indrukwekkende, recente geschiedenis. Een bezoek meer dan waard!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


 

Meeste reacties