Foto:

Beste Jerry

Column FF Tussendoor

"Wat hebben we in 2014 een superleuk gesprek gehad over Ghana, het land van je voorouders en waar je nog nooit bent geweest. Je was zo nieuwsgierig naar het leven in Ghana, de mensen en gewoontes. Je wist dat de gemeente Gouda destijds op verzoek van de VNG een projectrelatie had met het Ghanese Elmina, waar ook enkele Goudse scholen, de regionale ambulancedienst en brandweer bij betrokken waren. Je wilde er alles over weten, zo kreeg ik de indruk, en ik heb je er ook veel over verteld.

Ik heb je proberen te overtuigen dat je toch echt een keer die kant op moet op zoek naar je diaspora. Ik weet zeker dat het een eye-opener voor je zal zijn. Bovendien ben ik er zeker van dat je heel veel van de Ghanezen kunt leren, anders dan overal tegenaan te schoppen.

Toen je in de Chocoladefabriek de discussie over de landeljke Sinterklaas-intocht bijwoonde, had ik nooit gedacht dat je ons Sinterklaasfeest een paar maanden later zo verpesten zou. Begrijp me goed. Demonstreren is een goed democratisch recht, ongeacht of je het ergens mee eens bent of niet.

Nu is mij ter ore gekomen dat je weer voornemens bent om tijdens de Sinterklaas-intocht naar Gouda te komen. Mag ik je alsjeblieft vragen waarom je in vredesnaam van alle Nederlandse gemeenten persé Gouda uitkiest? Laat ik nu denken dat dit niet vanwege de vele monumenten of de gezellige binnenstad is. Als je alleen maar komt om onrust te zaaien en een kinderfeestje te verzieken, vraag ik je beleefd, kom maar liever niet naar ons mooie Gouda!"

Marianka Peters

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden