Foto:

FF Tussendoor - Dé Beste Man

Dat je in het jubileumjaar van het Vrouwenkiesrecht op zoek gaat naar de Heldin voor Gouda, heeft nog enige symbolische waarde, maar waar de zoektocht naar de 'Beste Man' van Gouda nu ineens vandaan komt, is mij een raadsel. Hoe kun je je als organisatie verlagen tot een dergelijke verkiezing, die bovendien geen schijn van kans heeft.

Want zoals Cora Boxma reageerde na het zien van de oproep 'die beste man heb ik al' zullen veel andere vrouwen hetzelfde denken. En dames, laten we eerlijk zijn. De beste man bestaat niet, heeft ook nooit bestaan en zal ook nooit bestaan. Excuses voor diegene die nu van schrik van hun roze wolk donderen, maar het is gewoon de realiteit. Want aan iedere man zit wel een smetje of een kleine irritatie. Hoho, vlak daarbij de dames niet uit, hoor ik je zeggen. En terecht, en wie weet hebben wij vrouwen wel veel meer irritatiedingetjes dan mannen. Daarom waagt waarschijnlijk niemand zich aan de verkiezing van de Beste Vrouw, want die bestaat ook niet.

En dan de voorwaarden. 'Het mag geen politicus zijn, maar wel een vuilnisman, arts of wijkagent. Zolang hij maar iets voor de Goudse samenleving doet.' Hoppa, het stigma is binnengeharkt. Hier kun je urenlang over discussiëren. Ga ik niet doen, want de organiserende dames zeggen ook, 'als er ruzie komt over een voordracht, wordt de verkiezing gestaakt.' Wat is dat nu weer voor een slappe knieën-argument. Je staat ergens voor of anders moet je het erbij laten en alleen maar blijven dromen van die beste man.

Anyway, ik zie de beste man die gekozen wordt nog niet met een t-shirt met het logo van internationale vrouwendag rondlopen. Nee, dan zet ik al mijn pijlen liever op een nominatie van de Gouden Brandnetel. Dat heeft nog enig niveau.


Marianka Peters

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden