Logo goudsepost.nl


Marianka Peters

Jodan Boys Sportploeg van het Jaar

Door Marianka Peters

Gouda - Een echte verrassing was het niet, want vrijwel iedereen had wel verwacht dat de Goudse Jodan Boys zou worden uitgeroepen tot Sportploeg van het Jaar. Beachvolleybalster Joy Stubbe werd gekozen tot Sportvrouw van het Jaar en Ronald den Hertog werd Sporman van het Jaar. Skeelerfanaat Tom de Heijer is uitgeroepen tot Talent van het Jaar.

Een gezellige drukte vrijdagavond in sporthal de Mammoet waar de Goudse Sportverkiezingen plaatsvonden. Wie oh wie heeft zich het afgelopen jaar zo weten te proflieren door topprestaties neer te zetten en overwinningen weten binnen te halen. Het kon natuurlijk niet uitblijven dat de mannen van Jodan Boys met de eretitel van Sportploeg van het Jaar gaan strijken. De Goudse hoofdklasser schreef geschiedenis om in de strijd om de KNVB beker, profclub Go Ahead Eagles uit te schakelen. In de achtste finale moest de ploeg aan de profs van Vitesse hun meerdere erkennen.Ook de verkiezing van Ronald den Hertog tot Sportman van het Jaar was niet écht een verrassing. De 27-jarige minder valide verspringer haalde het zilver binnen tijdens de Paralympics in Rio de Janeiro. Beachvolleybalster Joy Stubbe, die vanwege een toernooi verstek moest laten gaan, werd verkozen tot Sportvrouw van het Jaar. Via de app liet ze weten dolblij te zijn met haar titel.

Voor de Jodan Boys was er nog een extra publieksprijs. Voor het tweede achtereenvolgende jaar mocht ook publiek hun stem uitbrengen op een in iedere klasse genomineerde sporter. "Met 600 uitgebrachte stemmen was de belangstelling voor een publieksprijs erg groot, dus daar wilden we toch wat mee doen," stelde juryvoorzitter Gerrit Schinkel. "De publieksstemmen tellen niet mee voor de uiteindelijke winnaars. Voor de juryleden is het toch al vaak appels met peren vergelijken, vanwege de verschillende sportdisciplines. Als je daarbij de publieksstemmen zou optellen krijg je een vertekend beeld, want een club met een grote achterban heeft dan veel meer kans op de titel dan een kleine sportclub. De Jodan Boys kreeg verreweg de meeste stemmen en heeft hiermee publieksprijs gewonnen.We gaan ons beraden op welke manier we de publieksprijs volgend jaar verder kunnen integreren."

Marianka Peters
Reageer als eerste
Meer berichten