Foto:

FF Tussendoor - Hartverwarmend

Meer dan 350 kaarten, tientallen bossen bloemen mocht ik ontvangen na mijn rugoperatie. Na een week van verplichte opname en tien bonusdagen in het gespeciailiseerde Hagaziekenhuis ben ik gelukkig weer thuis in het Goudse. Home sweet home.

Na jaren gebukt door het leven te zijn gegaan moet ik me nu een bionische dame gaan voelen met vijf vastgezette wervels, die mijn rug ondersteunen. Als het goed is ben ik zelfs een paar centimeter in de lengte gegroeid. Kaarsrecht kijk ik voortaan de wijde wereld in, zo is me beloofd. Maar ik heb al gemerkt dat dit niet vanzelf gaat. Daar moet ik nog hard aan werken.

Terug naar het Goudse, waar ik bijkom van een teleurstelling. Want als ik naar buiten kijk, zie ik een leeg marktplein. Geen gezellige terrasjes en een hoop reuring. Ik hoop dat de terrassen vanaf morgen, Hemelvaartsdag, in aangepaste vorm weer open mogen. De horeca, die het flink voor de kiezen heeft gekregen, verdient dit.

Dat geldt natuurlijk ook voor de theaters en musea, die afhankelijk zijn van gemeentelijke subidie en verder hun eigen broek moeten ophouden. En ondertussen maken mensen zich druk waarom de regenboogvlag zondag niet is gehesen. Alsof je daar als eerste aan denkt tijdens de coronacrisis. In plaats van een relletje achteraf, had de regenboogalliantie op zaterdag ook zelf een voorzetje kunnen geven. Zo van, hoe laat gaan we morgen de vlag hijsen? Dat is niet gebeurd, waardoor men het in het stroopwafelhuis glad is 'vergeten'. Geen man overboord, dit kan gebeuren, zeg ik nu er belangrijkere zaken zijn waar je je druk over kunt maken.

Laten we er niet te zwaar aan tillen, deze dagen, zie het als een les voor de volgende periode. Dus recht je rug en ga voorwaarts.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden