Birgit Feijen heeft best over haar lunchcafé Curcuma in gezeten. Maar ze blijft geloven in een goede toekomst.
Birgit Feijen heeft best over haar lunchcafé Curcuma in gezeten. Maar ze blijft geloven in een goede toekomst. (Foto: )

Birgit Fijen blijft vechten voor lunchcafé Curcuma

gouda - Birgit Fijen van lunchcafé Curcuma is geen type dat zich snel uit het veld laat slaan. Toen haar zaak op de hoek van de Korte Groenendaal en Achter de Vismarkt in maart dicht moest, besloot ze snel te zoeken naar alternatieve manieren om te blijven draaien. “Het afhalen en bezorgen van maaltijden hebben we een tijdje geprobeerd. Voornamelijk de vaste gasten kwamen langs en een aantal mensen die het specifiek deden om de horeca te steunen. Dat is echt hartverwarmend, maar het was lastig vol te houden. Bovendien stelde het qua omzet weinig voor, we deden het meer voor het contact met de buurt en om onze naam staande te houden.”

Snackbox

Na een week piekeren over wat dan te doen, kwam Birgit op het idee om een snackbox samen te stellen waarmee mensen thuis lekkere en verantwoorde snacks kunnen bakken. “Koken en bakken is een leuke, ontspannende bezigheid en je verzet er je gedachten ook even mee, zeker in deze tijd. Dus, de Do-It-Yourself Snackbox was geboren, waarvan de inhoud wekelijks verandert. Dat is veilig te doen en hiermee kunnen we een deel van de kosten betalen.”

Sinds zaterdag is lunchcafé curcuma weer open voor koffie en gebak ‘to go’.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden