Het watertappunt staat er. Nu mag jij het beroemd maken. En jezelf, niet vergeten...
Het watertappunt staat er. Nu mag jij het beroemd maken. En jezelf, niet vergeten... (Foto: )

Gouda Goed Bezig zorgt voor nieuw, veilig watertappunt

Gouda Goed Bezig zet zich dagelijks in om de leefstijl en omgeving van Goudse inwoners zo gezond mogelijk te maken. Sportkantines worden gezonder, er komen steeds meer rookvrije sport- en speelplekken en vanaf nu is er ook een nieuw watertappunt in de stad.

gouda - Een gezond en duurzaam initiatief. Goudse inwoners konden al water tappen op de Markt en op het Centraal Station, maar sinds deze week is er ook op het Erasmusplein een watertappunt bijgekomen.

Kraanwater

Kraanwater drinken is gezond en duurzaam. Gouda Goed Bezig, het Goudse initiatief van Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) zorgt voortdurend voor nieuwe samenwerkingen met lokale Goudse organisaties om een gezonde leefstijl bij Goudse inwoners onder de aandacht te brengen. De watertappunten zijn daarbij een mooi lokaal initiatief. Kraanwater is een natuurproduct en bevat 0,0 calorieën, dus gezond om te drinken. Het watertappunt is speciaal ingericht voor het navullen van waterflessen. Handig voor mensen die onderweg zijn. En naast gezond dus ook een duurzaam initiatief dat bijdraagt aan het milieu.

Sportlaan

Het nieuwe tappunt op het Erasmusplein in de wijk Korte Akkeren is een samenwerking tussen Singelpark Gouda, gemeente Gouda en SPORT•GOUDA. Drinkwaterbedrijf OASEN plaatst de punten en heeft de punten in onderhoud. In de winter worden ze weggehaald in verband met bevriezingsgevaar. Eind mei wordt er nog een tappunt gerealiseerd bij de Sportlaan in Gouda Oost.

Fotowedstrijd

Om de nieuwe watertappunten snel populair te maken, heeft de gemeente een leuke actie bedacht. Die heeft alles te maken met water, maar kan nooit in het water vallen. Drink jij ook kraanwater? Ga jij deze maand water tappen bij een van de Goudse watertappunten? Maak een leuke foto en stuur deze naar ons op. Wie weet maak jij wel kans op een gloednieuwe SPORT•GOUDA dopper!

Meedoen

De foto’s kun je sturen naar info@sportpuntgouda.nl t.a.v. Gouda Goed Bezig. Winnaars worden persoonlijk op de hoogte gesteld. De foto’s zullen gebruikt worden voor social media en online doeleinden. Door deelname aan de actie geef je goedkeuring voor plaatsing van jouw foto op een van onze kanalen. Hou daar wel rekening mee. Maar verder is het natuurlijk vooral leuk om mee te doen en wereldberoemd te worden in Gouda!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden