Logo goudsepost.nl


Onderwijsprijs opsteker voor Goudse Waarden

Gouda - In de categorie voortgezet onderwijs heeft CSG Goudse Waarden (Lyceum-havo) de Onderwijsprijs 2015-2017 van de provincie Zuid Holland binnengesleept voor het project "Manna" dat in februari 2015 is uitgevoerd door leerlingen van het tweede leerjaar van het tweetalig onderwijs.


Dit project ging over de Operatie Manna, de grote voedseldropping in april/mei 1945. Ook in Gouda, nabij de Julianasluis kwamen voedselpakketten 'uit de lucht vallen'.
Op initiatief van British Aviation Heritage (Lincoln, Engeland) stonden scholen in zowel Engeland als Nederland stil bij deze gebeurtenis vanwege de herdenking van 70 jaar bevrijding. Naast het in kaart brengen van de feiten, hebben de leerlingen overlevende ooggetuigen geïnterviewd, oudere Engelsen op straat in York, de Nederlandse interviews ondertiteld en gepresenteerd op de Engelse scholen, die op hun beurt overlevende Engelse piloten hadden geïnterviewd. Hiervan werd een documentaire en DVD uitgebracht.
De jury roemde de combinatie van een originele geschiedenisles, Engelse les en onderzoekstechnieken. De Goudse Waarden waren afgelopen week al zeer vereerd met de nominatie.
Uit 700 scholen worden gekozen is niet niks. Met de Onderwijsprijs op zak gaat de school aan de Heemskerkstraat door naar de landelijke Nationale Onderwijsprijs. Volgende maand word de winnaar hiervan bekend gemaakt.

Marianka Peters
Reageer als eerste
Meer berichten