Hospice Waddinxveen klaar voor ontvangst

Het bijna-thuis-hospice in Waddinxveen is klaar voor ontvangst van terminale mensen en COVID-19-patiënten. Dat is goed nieuws bij alle treurnis die het coronavirus met zich meebrengt.

regio - Op 9 april stelde het Transfer coördinatieteam Midden Holland onder leiding van Hansje Pontier aan Steun. Midden Holland de vraag of zij een locatie beschikbaar wil stellen voor terminale COVID-19-positieve mensen. Na drie weken van voorbereiding is het zover, het bijna-thuis-hospice is geschikt gemaakt voor terminale mensen met COVID-19 voor wie behandeling niet meer zinvol is. Zij kunnen in alle rust met aanwezigheid van familie de laatste levensdagen doorbrengen. Vanzelfsprekend met de noodzakelijke beperkingen volgens de RIVM-richtlijnen, maar op een zo persoonlijk mogelijke manier.

Afstemming

Door goede afstemming en samenwerking met Zorgpartners en huisarts E. Bac en zijn collega's staan de medewerkers en vrijwilligers van Steun. Midden Holland klaar om de best mogelijke zorg en begeleiding te geven. De werkwijze en de maatregelen die nodig zijn voor ieders veiligheid worden gecommuniceerd naar gast en familie zodra de komst van een gast naar Waddinxveen is geregeld.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden