Niels Kemp is trots op zijn boek en op het goede doel waarvoor hij het heeft gemaakt.
Niels Kemp is trots op zijn boek en op het goede doel waarvoor hij het heeft gemaakt. (Foto: )

'Gevuld met leegte' van Niels Kemp showt corona

Politieman annex fotograaf Niels Kemp heeft een boekje gemaakt over de gevolgen van corona: Gevuld met leegte. Het laat beelden zien die we vermoedelijk niet snel meer zullen terug krijgen.

gouda - "Het begon met een gesprek met mijn moeder over de gevolgen van de coronacrisis", zegt Niels. "Zij zit in het basisonderwijs, ik ben politieagent. We proberen beiden vanuit onze professie een verschil te maken. We hadden het over de kinderen die geen veilige thuissituatie hebben en hoe zij door het verplicht thuis zitten extra worden getroffen.
Naast mijn werk bij de politie ben ik fotograaf. Ik was bezig met een fotoproject met foto's van alle doorgaans drukke plaatsen die nu gevuld zijn met leegte. Ik besloot om deze foto's te bundelen in een fotoboek en de winst te doneren aan het crisisfonds voor kwetsbare kinderen thuis."

Bestellen

De beelden in het boek zijn onder andere gemaakt in het Groenhovenbad en de Westerschool in Gouda. Tastbare herinneringen aan een bizarre tijd. Kopen? Ga naar www.nielskemp.com. Op YouTube staat een leuk filmpje over Niels: https://www.youtube.com/watch?v=4VtOwPkUKiU.. Het boekje kost 15 euro.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden