Odelia,  Boaz en Else knutselen voor de ouderen in de wijk, Foto: PR
Odelia, Boaz en Else knutselen voor de ouderen in de wijk, Foto: PR (Foto: )

Kinderen knutselen voor ouderen in hun wijk

corona-crisis

Tekenen en knutselen doen Odelia (14), Boaz (12) en Else (10) graag. Maar voor een ander iets knutselen is natuurlijk veel leuker. Deze creatieve werkstukjes vinden hun weg naar de oudere buren en bekenden in Goverwelle. Vier weken geleden zijn zij begonnen met hun project. Sindsdien draait het project (be)Zorgbus op volle toeren en roept het viertal andere leefijdgenootjes op om hun wijk hetzelfde te doen voor de ouderen in hun wijk.

Door Marianka Peters

Gouda - Veel is er niet nodig om ouderen een beetje op te beuren in deze barre tijden, dat weten de drie kinderen van Annegreet van de Most maar al te goed. Toen hebben zij de (be)Zorgbus bedacht, een speciale brievenbus waar kinderen hun tekeningen, brieven en knutsels kunnen posten, om wijkgenoten een beetje vrolijker te maken. "We wonen al ons hele leven in Gouda Goverwelle. En omdat we hier wonen, willen we graag iets doen," stelt moeder Annegreet. "Toen dachten we: ‘Als we nou eens met heel veel Goudse anderen aan het knutselen, schrijven en tekenen slaan, dan kunnen we heel veel mensen een hart onder de riem steken."

Moeder Annegreet kwam in contact met Stichting Present, die enthousiast reageerde op het initiatief en direct hun eigen brievenbus beschikbaar stelde en voor de verdeling van tekeningen en knutselwerkjes onder de ouderen zorgt. “Als eerste denken we aan ouderen die eenzamer zijn, omdat ze minder bezoek krijgen. En aan al die verzorgers die keihard werken. Zij verdienen toch ook een pluim?" Annegreet hoopt dat het initiatief van haar kroost zich als een olievlek uitsmeert in Gouda. "We hopen dat honderden kinderen hun werkstukken in de (be)Zorgbus zullen stoppen. Stichting Present zorgt voor de bezorging bij de ouderen."

Dus, kinderen, teken, schilder, knutsel, krijt of stift wat je wilt. Groot of klein maakt niet uit, als het maar in de (be)Zorgbus past. Zet je naam en leeftijd op je werkstuk (als je dat wilt) en breng het naar een van de (be)Zorgbussen in Gouda. Het centrale adres is de brievenbus van Stichting Present, Bachstraat 3.

Op de website www.debezorgbus.nu staan de andere brievenbussen vermeld.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


 

Meeste reacties