Foto:

FF Tussendoor - De juiste timing

Je kunt van Gouwenaars zeggen wat je wil, maar van een juiste timing hebben we geen kaas gegeten. Alle voorbereidingen ten spijt, als het erop aankomt laten we het afweten.

Vorig jaar ging het ook al mis met de timing van het Wilhelmus tijdens de Lintjesregen, toen het bandje te laat werd gestart. Een paar dagen later was er weer een smetje toen de twee minuten stilte te vroeg werd afgekondigd, waardoor manlief bijna vijf minuten stond te salueren. En voor iemand die gewend is aan militaire precisie en protocollen waren dit vijf hele lange minuten. En het ergste is, je kunt het niet overdoen.

Terug naar maandag. Waarom wist niemand, maar dan ook niemand de knop van de klokken in de Sint Jan te vinden, toen het Wilhelmus werd ingezet. Die bleven maar beieren terwijl onze burgemeester en zijn vrouw hun kelen schor zongen.

'Dit kunnen we onmogelijk uitzenden', hoorde ik een cameraman hoofdschuddend zeggen, en inderdaad, er was geen glimp van het gebeuren op televisie te zien, laat staan te horen. Wat mij betreft volgend jaar toch maar weer muziek van onze eigen Harmonie de Pionier. Tromgeroffel en trompetgeschal passen toch veel beter bij een aubade op Koningsdag. Ook in de 1,5 meter samenleving.


Marianka Peters

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden