De Handsome Poets 'treden' toch op tijdens Koningsdag, alleen niet live. Foto: Marianka Peters
De Handsome Poets 'treden' toch op tijdens Koningsdag, alleen niet live. Foto: Marianka Peters (Foto: )

Programmma Koningsdag Thuis Gouda

Gouda - Koningsdag zal er maandag anders uitzien als voorgaande jaren. We blijven thuis en halen Koningsdag naar binnen. Dat betekent geen Oranjeboulevard met vrijmarkt, geen Cultuurfestival op het Erasmusplein en geen Popfestival of Koningsnacht op de Markt. MASS Events, het evenementenbureau dat Koningsdag en -nacht in Gouda zou organiseren, zorgt nu samen met de gemeente voor een alternatief virtueel programma. 

Grote namen als Kris Kross Amsterdam, Van Dik Hout en Handsome Poets zullen pas volgend jaar het podium betreden Gerben Roskam, mede-eigenaar van MASS Events, geeft aan: “Koningsdag en Koningsnacht zijn de grote feestdagen van het jaar. Wij keken hier al een hele tijd naar uit, samen met heel veel andere Gouwenaars. Door het opzetten van een livestream en de samenwerking met RTV Gouwestad willen we de bezoekers toch nog een Goudse Koningsdag laten beleven in hun huiskamers”.

Programma Koningsdag Thuis Gouda 

Alle activiteiten vinden op gepaste afstand plaats. Wij roepen iedereen op om Koningsdag Gouda vanaf huis live te volgen via de stream op de Facebookpagina van Mass Events en via RTV Gouwestad of het YouTube kanaal van RTV Gouwestad.

Het virtuele programma in Gouda bestaat uit twee delen. Het eerste deel start om kwart voor tien en eindigt om half elf. Hierin is o.a. een optreden te zien van De Goudse Handsome Poets, spreekt Burgemeester Pieter Verhoeve de Gouwenaars toe en laten we zien hoe de vlag gehesen wordt tijdens het Wilhelmus. Ook wordt er een korte samenvatting uitgezonden van de zogenaamde lintjesregen die dit jaar ook anders was dan anders.

Het tweede deel van de uitzending start om 15.00 uur. Dan vindt er ergens in Gouda een kort saamhorigheidsconcert plaats. Dit optreden is uitsluitend via de livestream op Facebook te volgen. 

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden