Hans en Koos van der Starre stellen plexiglas belangeloos beschikbaar voor de Quarantainer. Foto: Marianka Peters
Hans en Koos van der Starre stellen plexiglas belangeloos beschikbaar voor de Quarantainer. Foto: Marianka Peters (Foto: )

Quarantainer met Goudse inbreng

Gouda - De Coronamaatregelen raken het bedrijfsleven diep. Terwijl bedrijven alle zeilen moet bijzetten om het hoofd boven water te houden, draait het personeel van VDS-kunststoffen overuren om alle winkels en supermarkten te voorzien van plexiglazen wanden om personeel en klanten te beschermen tegen besmetting door het Coronavirus.

Door Marianka Peters

In een tijd dat ons leven gedomineerd wordt door het Coronavirus en bijbehorende maatregelen, gebeuren er ook nog mooie dingen, die de aandacht verdienen. Zo werkt het Goudse bedrijf VDS-kunststoffen geheel belangeloos mee aan de ontwikkeling van de Quarantainer, waarvan de eerste deze week in gebruik wordt genomen.

De Quarantainer is een container, met ramen van plexiglas, waarin een patiënt toch contact kan hebben met zijn dierbaren, gescheiden door een tussenschot van plexiglas. "Ik werd geraakt door het verhaal van Paco Voorhans uit Amsterdam," vertelt Koos van der Starre, directeur van VDS-kunststoffen. "Paco is 48 jaar en heeft uitgezaaide kanker. Hoe lang hij nog te leven heeft is niet bekend. De kans is aanwezig dat hij nog tijdens de Coronacrisis komt te overlijden."

Paco heeft geaccepteerd dat zijn einde nadert, maar hij vindt het verschrikkelijk dat hij geen afscheid kan nemen van zijn dierbaren, waaronder zijn 80-jarige moeder. Dus bedacht Paco het plan van de Quarantainer, die door zijn collega's is gebouwd. Deze week wordt de eerste Quarantainer in gebruik genomen en kunnen patiënten toch even dicht bij hun dierbaren zijn. "Nu hebben wij vorig jaar onze ouders verloren aan kanker en dan komt het wel weer heel dichtbij. Wij hebben toen gelukkig wel afscheid kunnen nemen," vertelt Koos. "Dus toen er een oproep kwam voor plexiglas hebben mijn broer en ik geen moment getwijfeld. Dit gaan we gewoon doen! "

Maar bij dit ene gebaar bleef het niet, omdat de Quarantainer ook ingezet kan worden voor Coronapatiënten. "Het plan is om uiteindelijk vijftig of zestig Quarantainers te bouwen en te voorzien van plexiglas, die op andere kwetsbare plekken geplaatst kunnen worden, zoals zorgcentra, zodat ouderen toch even een babbeltje kunnen hebben met hun dierbaren. Komende week worden tien quarantainers klaargemaakt om geplaatst te worden." 

De broers Koos en Hans van der Starre begonnen 20 jaar geleden hun groothandel in kunststof plaatmateriaal zoals zoveel startende ondernemers in een garage aan de Boelekade. Inmiddels is het bedrijf alweer een aantal jaren gehuisvest aan de Stavorenweg in de Goudse Poort.

Het bedrijf levert kunststof plaatmateriaal aan reclamebureaus en grootwinkelbedrijven, maar ook het Koninklijk Huis behoort tot hun klantenkring. "Met de coronacrisis voorzien we winkels, apotheken en supermarkten van afscheidingen van plexiglas, tussen het personeel en de klanten om hen te beschermen tegen besmetting door het Coronavirus. We worden overvoerd met coronanieuws, in de kranten en op televisie. We zitten met elkaar in de malaise, maar tussen al dat slechte nieuws door gebeuren ook nog mooie dingen. Als Goudse ondernemers willen wij graag bijdragen aan dit bijzondere Quarantainerproject in deze toch al zo bijzondere tijd."

Meer informatie: www.vdskunststoffen.nl

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


 

Meeste reacties