Ook Heleen van Praag, Peterpaul Kloosterman en Irene Klein Haneveld houden 1,5 meter afstand tijdens de presentatie van de bliksemactie. Foto: Marianka Peters
Ook Heleen van Praag, Peterpaul Kloosterman en Irene Klein Haneveld houden 1,5 meter afstand tijdens de presentatie van de bliksemactie. Foto: Marianka Peters (Foto: )

Paasverrassing als oppepper

Vrolijk Pasen

Deze week valt bij alle Goudse huishoudens een vrolijke paasplacemat op de deurmat, met daarop een mooi bericht van burgemeester Pieter Verhoeve, een puzzel en een uitgebreid overzicht van alle Corona hulpacties en initiatieven, die zijn opgezet.

 Door Marianka Peters

Gouda - De Coronacrisis hakt er goed in. Juist nu de lente ons naar buiten lokt, wordt ons geadviseerd om thuis te blijven. Alle evenementen zijn voorlopig afgelast, waaronder het traditionele Paasontbijt op Tweede Paasdag op de Markt. Voor Gouda Bruist was dit aanleiding voor het maken een vrolijke paasplacemat. De actie is bedoeld om iedereen een hart onder de riem te steken en als teken van verbondenheid. Op de placemat staan leuke initiatieven, zoals de berenjacht en het paasontbijt bij de voordeur. En het bevat handige informatie over Corona hulpacties in Gouda. Het is belangrijk om te weten waar je terecht kunt, als je de deur niet uit kunt. Vanaf vandaag zullen de 40.000 placemats hun weg vinden naar de Goudse ontbijttafels. Alle Gouwenaars krijgen de Paasplacemat in de bus; geheel verzorgd door vrijwilligers in Gouda. Het restant van de oplage wordt verspreid onder de zorgcentra, supermarkten en het Huis van de Stad. Voor de verspreiding zijn helpende handen nodig. Help je mee met bezorgen van de placemats? Meld je aan via samen@goudabruist.nl. Meer info: www.goudabruist.nl.

PA(A)S OP DE PLAATS is een initiatief van Gouda Bruist in samenwerking met Sociaal Team Gouda, SOG, KerkinGouda, Gemeente Gouda, Goudse Post, Peter Boersma, Samen voor Goud, GoudApot en vele vrijwilligers.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden