Else, Odelia en Boaz knutselen voor ouderen om ze een beetje op te fleuren. Foto: PR
Else, Odelia en Boaz knutselen voor ouderen om ze een beetje op te fleuren. Foto: PR (Foto: )

Kinderen bedenken (be)Zorgbus

Gouda - Tekenen en knutselen doen Odelia (14), Boaz (12) en Else (10) graag. Maar voor een ander iets knutselen is natuurlijk veel leuker. Deze creatieve werkstukjes vinden hun weg naar de oudere buren en bekenden in Goverwelle. Vanaf nu kunnen veel meer ouderen een stukje huisvlijt op de deurmat vinden. Zij roepen kinderen in andere wijken op om hetzelfde te doen voor  de ouderen in hun wijk.

Door Marianka Peters

Veel is er niet nodig om ouderen een beetje op te beuren in  deze barre tijden, dat weten de drie kinderen van Annegreet van de Most maar al te goed. Toen hebben zij de (be)Zorgbus bedacht, een speciale brievenbus waar kinderen hun tekeningen, brieven en knutsels kunnen posten, om wijkgenoten een beetje vrolijker te maken. "We wonen al ons hele leven in Gouda Goverwelle. En omdat we hier wonen, willen we graag iets doen," stelt moeder Annegreet. "Toen dachten we: ‘Als we nou eens met heel veel Goudse anderen aan het knutselen, schrijven en tekenen slaan, dan kunnen we heel veel mensen een hart onder de riem steken."

Annegreet kwam in contact met Stichting Present, die enthousiast reageerde op het initiatief en direct hun eigen brievenbus beschikbaar stelde en voor de verdeling van tekeningen en knutselwerkjes onder de ouderen zorgt.
 “Als eerste denken we aan ouderen die eenzamer zijn, omdat ze minder bezoek krijgen. Maar ook mensen die bijvoorbeeld naar een dagbesteding gingen en nu dus helaas thuis zitten. Of al die verzorgers die keihard werken. Zij verdienen toch ook een pluim?"

Annegreet hoopt dat de werkstukjes van Goudse kinderen zich als een  olievlek uitsmeert in Gouda.  "We hopen dat honderden kinderen hun werkstukken in de (be)Zorgbus zullen stoppen. En om te zorgen dat zoveel mogelijk mensen iets krijgen, hebben we met Stichting Present afgesproken dat zij de brieven zullen bezorgen.”

Dus, kinderen. wat kunnen jullie doen? Teken, schilder, knutsel, krijt of stift wat je wilt. Groot of klein maakt niet uit, als het maar in de (be)Zorgbus past. Zet je naam en leeftijd op je werkstuk (als je dat wilt) en breng het naar een van de (be)Zorgbussen in Gouda. “Omdat we nog niet goed weten of het virus via de tekeningen overgedragen kan worden, leggen we alle werkstukken minimaal 24 uur apart. En we raken de werkstukken daarna niet meer met blote handen aan. Dan weten we zeker dat niemand een risico loopt."

Het centrale adres is de brievenbus van Stichting Present, Bachstraat 3. Op de website www.debezorgbus.nu staan de andere brievenbussen vermeld.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


 

Meeste reacties