Foto:

Iedere week Gouds Virus Festival

Gouda - Afgelopen vrijdag ging het eerste online huiskamerfestival ‘Gouds Virus Festival’ van start waarmee De Goudse Schouwburg theater naar de woonkamers van de mensen toe bracht. Het festival werd op het hoogtepunt vanuit 550 woonkamers bekeken en was daarmee een zeer succesvolle try-out.

Zanger Ed Struijlaart beet vrijdag het spits af met een aantal songs die hij live streamde vanaf zijn YouTube kanaal. Daarna was het de beurt aan Nashville-zangeres Pieternel. Vervolgens kon men de livestream van het jonge Goudse talent Miss Starling bekijken. Cabaretier Sjaak Bral sloot vanuit zijn woonkamer de eerste editie van het festival af met het hilarische lied ‘Vuile Hamsteraar’. Alles bij elkaar een heerlijke theateravond dus!

De insteek van het online festival is om hoop, vreugde, een beetje troost en inspiratie te geven door een positief cultureel virus te verspreiden door Gouda. En dat virus heeft De Goudse Schouwburg niet alleen in Gouda en omgeving verspreidt, maar ging vrijdagavond door het gehele land. Meerdere theaters in het land vonden het een geweldig idee en hebben het hun achterban verteld.

Aanstaande vrijdag 27 maart om 20.00u start de 2e editie van het Gouds Virus Festival. Hierbij kan het publiek onder anderen genieten van Elke Vierveijzer, Sanne Heymann en (een deel van) The Kilkennys. Na deze editie zal De Goudse Schouwburg in ieder geval tot 1 juni door blijven gaan met het festival.

Het Gouds Virus Festival is voortaan via het YouTube kanaal van De Goudse Schouwburg te zien, binnen één livestream. Iedereen kan hiermee alle optredens online bekijken, er is geen account nodig.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden