Cor Ket heeft zijn ervaringen uit de Tweede Wereldoorlog opgeschreven in 'Overleven'. Foto: Marianka Peters
Cor Ket heeft zijn ervaringen uit de Tweede Wereldoorlog opgeschreven in 'Overleven'. Foto: Marianka Peters (Foto: )

Gruwelen van de oorlog

Dat de viering van 75 Jaar Vrijheid dit jaar geen doorgang vindt vanwege het coronavirus, betekent niet dat de serie verhalen die de Goudse Post maakte met Gouwenaars over de Tweede Wereldoorlog in de prullenbak belanden. integendeel, de komende weken worden alle verhalen in deze krant gepubliceerd.

Door Marianka Peters

Gouda - Gouwenaar Cor Ket (82) is een echte verhalenverteller. Laat je hem z'n gang gaan, ben je zo een paar uur verder. Nu heeft hij zijn ervaringen toevertrouwd aan het papier en ligt zijn autobiografie over zijn jeugd tijdens de Tweede Wereldoorlog "Overleven" in de boekhandel. Jarenlang vertelde Cor zijn levensverhaal uit de Tweede Wereldoorlog op verschillende scholen, waarnaar de leerlingen ademloos luisterden. "Ik vertelde hoe ik als zevenjarig jochie de kogels om mijn oren kreeg en hoe de Duitsers mijn jeugd hebben gestolen. Ik deed dat interactief met een diapresentatie om het visualiseren," begint Cor (82) zijn verhaal. "Als je de oorlog van zo dichtbij meemaakt, vergeet je dat nooit meer. Altijd die angst, de honger en kou." 

Het boek 'Overleven' vertelt het verhaal van de oorlog door de ogen van een 7-jarig jochie, dat opgroeide in de Haagse schilderswijk. "Het boek bevat ook een boodschap en is geschreven voor de jeugd van 11-16 jaar. Maar ook voor ouderen zal het een vorm van herkenning zijn." Het rijk geillustreerde boekje is verkrijgbaar in twee varianten, als handig pocketmodel (14,95) en als hardcover om te gebruiken als voorleesboek. "Ik wilde dat het boek persé uitkwam tijdens 75 Jaar Vrijheid. Dat de festiviteiten niet doorgaan is jammer, maar diegene die de oorlog heeft meegemaakt, zal er heus wel bij stilstaan." Het boek is verkrijgbaar bij Boekhandel Verkaaik en via www.bookscout.nl

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden