Hans van Aalst is de nieuwe centrummanager van Gouda. Hij zit boordevol ideeën om de samenwerking in Gouda een boost te geven. Foto: Marianka Peters
Hans van Aalst is de nieuwe centrummanager van Gouda. Hij zit boordevol ideeën om de samenwerking in Gouda een boost te geven. Foto: Marianka Peters (Foto: )

Nieuwe centrummanager: 'Steun de lokale winkeliers'

Gouda heeft eindelijk een nieuwe centrummanager. Hans van Aalst zal vanaf nu actief zijn in de Goudse binnenstad. Hij staat bovendien voor een enorme uitdaging in een tijd die beheerst wordt door het Coronavirus.

Door Marianka Peters

Gouda - Hans volgt als centrummanager Ronald van Rossum op, die deze functie gedurende vijf jaar heeft vervuld. Hans heeft ruime ervaring als centrummanager in onder meer Zeist. Daarnaast is hij ook ondernemer en heeft daardoor geen koudwatervrees. "Maar op dit moment hebben we te maken met een bijzondere situatie nu we te maken hebben met de Coronacrisis. Mijn belangrijkste taak is nu om de lokale ondernemers een hart onder de riem te steken en Gouwenaars op te roepen om toch vooral de lokale ondernemers te steunen. Deze week zijn we gestart met 'Bezorgen zonder Zorgen', waarbij je voor een klein bedrag je aankopen kan laten bezorgen. Immers, niet iedereen wil nu de stad in."

Hans heeft een hoog ambitieniveau en zit boordevol ideeën. "Gouda is een stad waar veel andere steden jaloers op zullen zijn. Dat zit hem vooral in de vele speciaalzaken die Gouda heeft. Dat is uniek! Wat echter ontbreekt is de samenwerking. Als het ons lukt om cultuur, horeca, recreatie en toerisme te laten samenwerken, hebben we goud in handen. Helaas zitten we nu in een bijzondere situatie, maar als de coronacrisis eenmaal achter de rug is, gaan we hier volop inzetten." Peter de Heer, a.i. voorzitter van de Samenwerkende Ondernemersverenigingen Gouda (SOG) is blij met de komst van Hans. "Met Hans halen we een hele ervaren en bevlogen centrummanager binnen waaraan de Goudse binnenstad een hoop plezier kan beleven. Hij zit boordevol ideeën om de binnenstad van Gouda een impuls te geven.” Ook wethouder Thierry van Vugt is blij met de komst van de nieuwe centrummanager. “We hebben als gemeente veel ambities om de binnenstad van Gouda bruisend, aantrekkelijk en economisch vitaal te maken. Wij zoeken daarom nadrukkelijk de samenwerking met binnenstadspartners op. De nieuwe centrummanager is ervaren en is een verbinder, en speelt een belangrijke rol om de binnenstad van Gouda verder te helpen.” Hans heeft al één evenement in petto. "Als het coronavirus achter de rug is, moeten we dat groots gaan vieren in de stad, samen met de evenementen die niet door zijn gegaan."

De centrummanager zal voor twee dagen in de week actief zijn in de Goudse binnenstad. Hij zal worden aangestuurd door SOG en de gemeente Gouda, mede met het oog op het terugdringen van de leegstand van winkels.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden