De Goudse schouwburg brengt entertainment in de huiskamer. Foto: Marianka Peters
De Goudse schouwburg brengt entertainment in de huiskamer. Foto: Marianka Peters (Foto: )

Brekend: Eerste Gouds Virus Festival

Gouda - Op vrijdag 20 maart gaat het eerste Goudse online huiskamerfestival het Gouds Virus Festival van start! De Goudse Schouwburg heeft de deuren noodgedwongen gesloten als gevolg van de maatregelen rondom het Coronavirus, maar brengt nu het theater wekelijks naar de huiskamer.

Directeur Tineke Maas: ‘We hebben afgelopen week het Gouds Virus Festival bedacht waarmee we een positief cultureel virus willen verspreiden door Gouda. Tijdens dit festival kunnen mensen thuis via live streams genieten van theater, muziek en cabaret, rechtstreeks vanuit de huiskamer van de artiest naar de eigen huiskamers. Met dit initiatief willen we iedereen, ondanks de ernst van de situatie, weer wat hoop, vreugde, een beetje troost en inspiratie geven.’

Het festival start op vrijdagavond 20 maart om 20.00 uur, het tijdstip waarop de voorstellingen in de Grote zaal normaliter starten. Om 20.00 uur is de aftrap van het online festival door muzikant, zanger, podcastmaker en voormalig radio-diskjockey Ed Struijlaart. Daarna treedt de jonge Goudse singer-songwriter Miss Starling op. Geïnspireerd door o.a. Rhodes, Aurora, Seafret en Maaike Ouboter zingt zij haar eigen liedjes. Daarna is het de beurt aan Pieternel, een avontuurlijke ‘Nashville-girl’ uit Amsterdam. Haar zang en melodische stijl laten invloeden horen van namen als First Aid Kit, Douwe Bob, Bonnie Raitt, Lucius en Chris Stapleton. Cabaretier/columnist/schrijver Sjaak Bral sluit het eerste Gouds Virus Festival af. De geboren en getogen Hagenees blinkt uit door zijn scherpzinnigheid, humor en trefzekerheid en is een groot improvisatietalent.

De editie op 20 maart is de eerste in een reeks festivals die De Goudse Schouwburg zal organiseren. Voor de artiesten en theaters is het op financieel gebied een erg onzekere tijd. Daarom vraagt De Goudse Schouwburg om een vrijwillige donatie voor alle artiesten die hier aan meewerken te geven via de website van de schouwburg.

Hoe werkt het?

* Installeer jezelf achter laptop, computer, smartphone of smartTV en surf naar www.goudseschouwburg.nl

* Hier komt vrijdag per artiest een link te staan en een tijdstip.Klik bijtijds op de link en je gaat naar een aparte websitepagina waar de artiest live een optreden verzorgd.

* Keer na het optreden terug naar deze website en klik op de volgende artiest in het tijdsschema.En zo verder, en zo verder, tot aan het laatste optreden... :-)

* Genoten van de optredens? Wij zijn afhankelijk van donaties om dit festival te realiseren en de artiesten te betalen. Donaties kunnen heel simpel via de website gegeven worden

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Meest gelezen