Savelberg is één van de zorgcentra van  Zorgpartners, die gesloten is voor bezoekers. Foto: Marianka Peters
Savelberg is één van de zorgcentra van Zorgpartners, die gesloten is voor bezoekers. Foto: Marianka Peters (Foto: )

Goudse zorgcentra gesloten voor bezoekers

Gouda - Bij een cliënt in Verpleeghuis Savelberg en een cliënt in Ronssehof revalidatiecentrum te Gouda is het Coronavirus vastgesteld. Dit heeft de GGD Hollands Midden aan Zorgpartners Midden-Holland bevestigd. Uit voorzorg waren beide cliënten al in strikte isolatie verzorgd. Eerder was al besmetting bij een cliënt van Prinsenhof vastgesteld. Zorgpartners heeft besloten alle locaties in de regio Midden-Holland te sluiten.

Alle Zorgpartners locaties worden tot nader order gesloten voor bezoekers. Het valt Zorgpartners zwaar dit besluit te moeten nemen. Bezoek van familie en vrienden voor bewoners is heel belangrijk. Door deze ingrijpende maatregel maken zij een extra moeilijke tijd door. Maar in deze uitzonderlijke situatie is het voorkomen van iedere besmetting van het grootste belang. Zeker omdat in verpleeghuizen ouderen wonen met een zeer kwetsbare gezondheid die de meest ernstige gevolgen van het virus kunnen ondervinden.

Er was tot op heden een beleid tot beperkt bezoek. Dit leidde al tot hartverwarmende initiatieven om in contact te blijven. Zo werden diverse Zorgpartners locaties verrast met attenties van bedrijven en kaartjes en brieven van inwoners uit de hele regio. Cliënten en medewerkers voelen zich hierdoor in deze spannende periode enorm gesteund. Zorgpartners juicht deze manier om in contact te blijven van harte toe.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden