Pip Alblas en Marvin Kneefel geven een hartverwarmend miniconcert bij de Savelberg. Foto: Marianka Peters
Pip Alblas en Marvin Kneefel geven een hartverwarmend miniconcert bij de Savelberg. Foto: Marianka Peters (Foto: )

TheaterbakkerHeij verrast Savelberg met muzikale groet

Gouda - De Goudse singer-songwriters Pip Alblas en Marvin Kneefel verrasten de bewoners van de Savelberg vanmiddag met een bliksemoptreden. Niet binnen in het behaaglijke restaurant, maar buiten in de kou op het parkeerterrein voor de hoofdingang brachten zij een muzikale groet namens de TheaterbakkerHeij.

Vanwege het Coronavirus zijn de theaters dicht en zitten artiesten werkeloos thuis. "In deze sombere tijden, waarin ouderen weinig bezoek mogen ontvangen, willen we hen een hart onder de riem steken," vertelt eigenaar Ruud Bakker. "Bovendien hebben we zelf ook iets om handen, want bij ons ligt ook alles stil."

De stemming kwam er al gauw in, want tijdens het optreden kwamen bekende nummers voorbij. Van Elvis Presley tot Lionel Ritchie en zelfs een primeurtje. Marvin zong voor het eerst Nederlandstalig, Het Dorp van Wim Sonneveld, dat werd beloond met groot applaus. De bewoners van de Savelberg zaten voor de ramen te genieten en sommigen waren naar buiten gekomen om dichtbij deze muzikale verrassing te zijn. De bewoners van de aanleunwoningen stonden met elkaar op de galerij te luisteren. "Omdat de moeder van Inge (onze mede-eigenaar) in de Savelberg woont, hebben we voor de Savelberg gekozen, maar we zijn van plan ook bewoners van andere zorgcentra een beetje blij te maken de komende tijd," vult John de Heij van de TheaterbakkerHeij aan. "Voor iedereen is het Coronavirus een drama. Hopelijk duurt het niet al te lang."


Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden