Aan de Kattensingel worden de vijf drijvende tuinen te water gelaten. Foto: PR
Aan de Kattensingel worden de vijf drijvende tuinen te water gelaten. Foto: PR (Foto: )

Drijvende tuinen in de Kattensingel

Door Marianka Peters

Gouda - De feestelijke te waterlating van de drijvende tuinen in de Kattensingel aanstaande zaterdag is afgelast vanwege de Coronacrisis. Maar de tuintjes liggen wel inmiddels op plaats bestemming.

De vijf drijvende tuinen van zeven bij twee meter zullen niet letterlijk in de Kattensingel drijven, maar liggen verankerd aan palen die net onder het wateroppervlak staan. De watertuinen is één van de vele projecten van Singelpark Gouda, dat de laatste drie jaar al een aantal vergroeningen in de stad heeft gerealiseerd. Het laatste project waren de bloembakken op het Kleiwegplein. De watertuinen is het eerste project op het water. "Eigenlijk wilden we de watertuinen vorig jaar al realiseren, direct nadat de Kattensingel klaar was, maar toen kregen we de financiering niet rond," vertelt Nicole Jacobs namens Singelpark Gouda. "Dankzij een bijdrage van 10.000 euro van Hoogheemraadschap van Rijnland kwam het plan in een stroomversnelling en is het ons gelukt om het plan naar voren te halen."

Al ruim drie jaar is Singelpark Gouda bezig om op het land voor meer groen te zorgen. Het begon bij de versteende Sint Mariewal waar een groen lint is aangebracht, gevolgd door vergroeining aan het Regentesseplantsoen, Erasmusplein en laatstelijk het Kleiwegplein. Doel is uiteindelijk een wandelroute van vier kilometer te creeëren langs de singels. Het volgende project is de vergroening van het Houtmanspad en Houtmansgracht. "Hier gaat het om onder meer bomenbakken die op de kade komen," legt Nicole uit. "Maar misschien is men zo gecharmeerd van de watertuinen in de Kattensingel, dat het hier ook mogelijk wordt."

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden