Foto:

FF Tussendoor - Rare Kwiebes

Minister Wiebes heeft zich de woede op de hals gehaald van duizenden
ZZP'ers. Bij WNL zei hij dat ZZP'ers geen recht hebben op financiële hulp vanwege het Coronavirus, omdat zij zelf het risico hebben genomen om als ZZP'er aan de slag te gaan. Hoe komt ie daar nou weer bij?!

Nu heb ik deze minister al eens vergeleken met Pinokkio, maar ik weet het nu zeker. Hij is Pinokkio! De manier waarop hij een hele beroepsgroep wegzet is buiten proporties. Nu ben ik een bewuste ZZP'er. Maar ik wil een lans breken voor al die ZZP'ers, die na de financiële crisis van een paar jaar geleden geen andere keus hadden dan ZZP'er te worden. Dat is die rare Kwiebes zeker even vergeten. Een excuus zou wel op z'n plaats zijn, maar die kans kreeg hij niet van Mark Rutte.

Terug naar het Coronavirus. Hebben jullie dat gevoel ook, alsof je in een slechte B-film bent beland? Het Corona-virus domineert alles en iedereen al dagenlang. Maar hierover klagen is niet echt chique, dus niet doen! Dat zou ook niet eerlijk zijn tegenover al die mensen, die bijvoorbeeld in de zorg hun stinkende best doen. Voor ons!

Stiekem hoop ik op een klein wondertje, een plotselinge ontdekking van een vaccin tegen het virus. Zeg maar scenario nummer vier. Dat alle evenementen gewoon doorgang kunnen vinden en de terrassen weer gezellig vol zitten. Gewoon business as usual. Oh, wat verlang ik daar nu al naar!

Marianka Peters

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Meest gelezen