Foto: Marianka Peters
Foto: Marianka Peters (Foto: )

Coronahelpers direct aan de slag

 Gouda   - Theaters, bioscoop en scholen zijn in ieder geval tot en met 6 april gesloten. Ook restaurants en eettentje moeten hun deuren gesloten houden. De Coronacrisis treft ons allemaal, maar laat tegelijkertijd ook de keerzijde zien. Die van burenhulp en saamhorigheid. 

Neem nou Yente Schols, Noortje Otten, Christie Meijer, Kiene de Witt Wijnen en Floortje Bregman (in het winkelwagentje), vijf vriendinnen uit klas 2B van het Coornhertgymnasium. Toen zij hoorden dat hun school in ieder geval de komende drie weken gesloten zal zijn, bedachten ze een boodschappendienst voor ouderen. "We weten nog niet hoe en wanneer ons lesrooster via een livestream beschikbaar komt, dus voordat we ons gaan vervelen, besloten we iets van hulp op te zetten voor mensen die dat zelf niet kunnen," vertelt Yente namens het vijftal. "Het werd een boodschappendienst en de eerste boodschappen hebben we al gedaan voor mensen." 

Onder de naam Corona Helpers(@goudahelpen) werken de stoere meiden samen met SamenvoorGouda, die ervoor zorgt dat de betaling bij het boodschappen doen veilig gebeurd. "Ook komen we via deze organisatie in contact met mensen die hulp nodig hebben," vult Noortje aan. "Dat varieert van buitenklusjes tot gewoon een gezellig praatje, want daar is ook veel behoefte aan nu aangeraden wordt niet te vaak op bezoek te gaan bij ouderen. Daardoor raken ouderen in een isolement. We vragen er ook geen geld voor. In barre tijden zoals deze moeten we allemaal wat meer naar elkaar omkijken."

Dat een crisis het beste uit een mens naar boven haalt, blijkt wel uit de vele initiatieven die worden gelanceerd. De redactie van de Goudse Post is benieuwd naar alle ideeën en initiatieven die zijn bedacht en uitgevoerd. Deel deze informatie met ons. Wellicht is uw initiatief ook een aanrader voor anderen. Premier Rutte zei het maandag nog: 'Laten we een beetje naar elkaar omkijken." Reageren? Mail naar redactie.gp@dpgmedia.nl.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden