Er wordt door Bizon hard gewerkt aan een leefbare wijk.
Er wordt door Bizon hard gewerkt aan een leefbare wijk. (Foto: )

Bizon houdt de Korte Akkeren leefbaar

Van de redactie

Iedere donderdag verschijnen in Korte Akkeren oude bankstellen, afgedankte kasten en matrassen op straat. En nog diezelfde dag verdwijnen ze ook weer. Vrijwilligers van stichting Bizon hebben ze afgevoerd naar het grofvuil. Zo zorgen ze ervoor dat de wijk schoon en plezierig blijft.

gouda - De ophaaldienst van Bizon is er voor mensen die niet in staat zijn om zelf hun grofvuil naar het afvalbrengstation aan de Goudkade te brengen. De stichting doet dit in samenwerking met Cyclus en de gemeente. Veel van de spullen krijgt een tweede kans. Ze worden door vrijwilligers opgeknapt en verkocht in de buurtkringloopwinkel van Bizon in de Korte Akkeren. Ook wordt het aangeboden aan andere organisaties zodat zij ook weer andere mensen kunnen helpen. De rest gaat naar Cyclus.Coördinator Jaap Geurts: "Je weet hoe dat gaat. Als ergens een oud bankstel of kastje staat, denkt de volgende dat ze er hun vuil ook wel bij kunnen zetten. Binnen de kortste keren wordt het een vuilnisbelt en denkt iedereen op die manier van zijn vuil af te kunnen komen. Daardoor verloedert de buurt. Een prettige woonomgeving begint met een opgeruimde en schone wijk."

Donderdag

Bewoners van Korte Akkeren kunnen een app-bericht naar een speciaal nummer sturen. Ze moeten dat voor woensdag 12.00 uur doen en een foto meesturen, zodat Bizon kan beoordelen hoeveel het ophalen gaat kosten. De bewoners moeten het vervolgens wel zelf aan de straat of in de tuin zetten. De adressen worden ingepland op de route die de vrijwilligers iedere donderdag maken. De vrachtwagen wordt tegen gereduceerd tarief gehuurd van goede doelen tankstation De Baanderij en voor de verdere uitvoering wordt samengewerkt met afvalverwerker Cyclus en de gemeente. Jaap Geurts: "Soms zijn er wel tien adressen waar we spullen ophalen. Als het er nog goed genoeg uitziet, brengen we het naar onze eigen kringloopwinkel. We verkopen het ook via onze Vogelbuurtveiling.''

stichtingbizon.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden