Burgemeester Pieter Verhoeve
Burgemeester Pieter Verhoeve (Foto: Marianka Peters)

Noodverordening voor Goudse regio van kracht

Gouda - Vanaf vanavond 20.00 uur wordt een noodverordening van kracht dat nergens op één locatie meer dan honderd mensen tegelijk mogen zijn. Dit geldt voor alle gemeenten van de regio Hollands Midden. Een uitzondering vormen scholen en stations. De noodverordening is vastgesteld door de voorzitter van de Veiligheidsregio Hollands Midden, de burgemeester van Leiden, Henri Lenferink.

Gisterenmiddag stelde de Goudse burgemeester Pieter Verhoeve tijdens een persgesprek al dat de noodverordening in de maak was. "Of het nu gaat om een begrafenis, verjaardag of trouwerij, het geldt gewoon voor iedereen. Er wordt ook actief op gehandhaafd."

De voorzitter van de veiligheidsregio Hollands Midden sluit hiermee aan bij de oproep van de minister voor Medische Zorg en Sport Bruno Bruins, om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken. De noodverordening gaat in op zaterdag 14 maart om 20.00 uur en is van kracht tot en met 31 maart 2020. De maatregel dat niet meer dan 100 personen tegelijk ergens aanwezig mogen zijn, geldt niet voor scholen in het primair, voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs, kinderopvang, locaties en gebouwen bestemd voor het openbaar vervoer en voor de publieke gezondheidszorg. In een later stadium kan de maatregel worden uitgebreid.

Er komen nog dagelijks besmettingen van inwoners met het Covid-19 virus bij. Voorzitter van de Veiligheidsregio Hollands Midden Henri Lenferink: “Dit overkomt ons. We gaan ervan uit dat mensen hun gezond verstand gebruiken en zelf volgens deze lijn handelen. Grote groepen die bij elkaar komen vergroten de kans op besmetting en dat willen we voorkomen. De noodverordening is er om in redelijkheid te kunnen optreden wanneer mensen zich onverhoopt niet aan de gedragslijn houden."

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden