Foto: Marianka Peters
Foto: Marianka Peters (Foto: )

NL Doet afgelast vanwege het coronavirus

G0uda - Het Oranjefonds heeft een beroep gedaan op alle vrijwilligers om de NL Doet acties van vrijdag en zaterdag af te gelasten. Aanleiding tot deze maatregel is het coronavirus. Gemiva geeft hier direct gehoor aan, hetgeen betekent dat er geen activiteiten ,morgen zijn op de boerderij aan de Bloemendaalseweg 50.

Vanmiddag heeft premier Rutte nadere maatregelen aangekondigd, om het virus in te dammen. Zo zijn voetbalwedstrijden, evementen en overige bijeenkomsten waar honderd mensen of meer tegelijk aanwezig zijn, verboden Dat geldt ook voor theaters, beurzen etc. waar meer dan honderd mensen aanwezig zijn. Het kabinet wil de grootte van bijeenkomsten beperken in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus.

Premier Mark Rutte benadrukt dat bepaalde sociale activiteiten, zoals uit eten gaan in restaurants, wel door kunnen gaan. Dat risico moeten mensen volgens hem zelf inschatten. Ouderen en kwetsbare mensen wordt voorlopig wel geadviseerd om dit soort uitjes over te slaan. Deze maatregelen gelden in ieder geval tot 31 maart 2020.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden