Burgemeester Pieter Verhoeve overhandigt de vrijwilligerspenning aan 'meester' Frans Dubois. Foto: Marianka Peters
Burgemeester Pieter Verhoeve overhandigt de vrijwilligerspenning aan 'meester' Frans Dubois. Foto: Marianka Peters (Foto: )

Vrijwilligerspenning voor 'meester' Frans

Gouda - Frans Dubois heeft de vrijwilligerspenning van de stad Gouda uitgereikt gekregen uit handen van burgemeester Pieter Verhoeve. Dat gebeurde vanavond tijdens de vergadering van de stichting 4 & 5 mei Gouda, waarin Frans al jaren actief is.

'Meester' Frans was als leerkracht van de Casimirschool jarenlang betrokken bij 'Adopteer een (oorlogs) monument' waaraan naast de Casimirschool ook andere basisscholen deelnemen. Ook na zijn pensioen is hij nog altijd intensief betrokken bij het project. Ook selecteert hij hiervoor leerlingen voor het maken van een gedicht voor 4 of 5 mei en nodigt de leerling uit om een gedicht voor te dragen. Hij is tevens kartrekker van het project Veteraan in de klas dat hij samen met de Brede School en het Veteraneninstituut in Doorn tot een succes weet te maken.

Daarnaast is Frans al sinds 2000 lid van de Werkgroep organisatie herdenking 4 mei. Hij zet zich in om de jeugd te betrekken bij de jaarlijkse Dodenherdenking. Deelname van jongeren aan de Dodenherdenking in Gouda groeit jaarlijks. Hij is initiatiefnemer voor een platform van alle betrokken instanties en organisaties bij de herdenking van 4 mei, waarbij het aandeel van jongeren een grote rol speelt.

Hij ontving de erepenning als waardering voor zijn jarenlange inzet, niet alleen voor de stichtig 4 & 5 mei Gouda, ook als begeleider, coach en vertrouwenspersoon bij de Goudse schaatsclub.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden