Logo goudsepost.nl


Column FF tussendoor

Gemeente is aan zet

Door Marianka Peters

Ik ben geen jurist, maar ik kan wel lezen. Afgelopen zaterdag eens alle stukken doorgeworsteld, die te maken hebben met het braakliggende Bolwerk, dat nu overigens als parkeerterrein wordt gebruikt. Gemakzucht, te beroerd om een plekje elders te zoeken of te gierig om een paar euro te betalen in de parkeergarage 20 meter verderop? Omwonenden ergeren zich groen en geel aan deze wildparkeerders en spuien hun ongenoegen op Twitter. En zie, dan verschijnt plotseling de sterke arm, die flinke boetes uitdeelt. Een duur parkeerterreintje dus.

Al vind ik het Bolwerkplan of droom, zoals Jaap Mulder het noemt, nog steeds vaag, het wordt wel hoog tijd om de knuppel in het welbekende hoenderhok te gooien. De tijd van pamperen is voorbij. Het is zo weer voorjaar en het Bolwerk snakt naar nieuwe viooltjes. Ik gun het Bolwerk een leuke bestemming, waar we allemaal iets aan hebben. Geen kunstcentrum voor de hogere elite, maar bijvoorbeeld een leuke baristo, waar de één geniet van een dubbele espresso en de ander van een bakkie pleur. Gewoon een plek waar iedereen zich thuisvoelt.


Het hele gedoe lijkt op een slecht schaakspel, met de gemeente aan zet. Zet HPG schaakmat, doorbreek de patstelling. . Jurisprudentie toont aan dat je als gemeente wel degelijk stappen kunt zetten om een bouwvergunning in te trekken. Formeel moet de bouwer binnen 26 weken beginnen met bouwen, uit coulance kan enig uitstel worden verleend, maar toch niet ruim zeven jaar! Vorig jaar moest het Pauzelandschap nog met spoed worden ontruimd, omdat de bouw zou gaan beginnen. HPG heeft zich waarschijnlijk kapot gelachen, toen hij iedereen met die bomen zag zeulen. Dus gemeente, ontwaak uit je winterslaap, schakel je beste juristen in en toon lef. Wij, Gouwenaars, worden onderhand ongeduldig en opstandig.


Op Twitter reageerde de wethouder dat er nieuwe ontwikkelingen zijn en dat binnenkort meer bekend wordt. Ook toevallig, zo vlak na de presentatie van Mooi Bolwerk. Zou het gerucht waar zijn dat HPG de grond heeft verkocht of gaat de gemeente ons echt verrassen?

Marianka Peters
Reageer op dit nieuws 1
Meer berichten