Op de Markt wordt de vrijheid gevierd!
Op de Markt wordt de vrijheid gevierd! (Foto: )

Gouda: 75 jaar vrijheid bij paasontbijt

Van de redactie

vrijheid is er voor iedereen en gouda viert dat met de hele stad

Ondernemers Gouda

In de Goudse binnenstad is de S.O.G. als overkoepeling van de daar gevestigde ondernemers actief als spreekbuis, als belangenbehartiger en als aanjager van nieuwe initiatieven. Op de website www.ondernemersgouda.nl staat veel informatie over wat de organisatie is en doet, met een beschrijving van de meest belangrijke zaken waarmee de SOG bezig is.

100 vrijplaatsen aangeboden

Meer dan ooit is iedereen welkom bij het paasontbijt op de Markt in Gouda, op tweede paasdag 13 april. Want dit jaar is het thema ‘Vrijheid’ en 75 jaar bevrijding. En vrijheid wordt met álle Gouwenaars (en bezoekers) gevierd.

gouda - Gouda kent meer dan 125 verschillende oorspronkelijke nationaliteiten die in vrijheid met elkaar mogen wonen. Het paasontbijt wil die culturen en vrijheid nog meer benadrukken. Wie oorspronkelijk uit een ander land komt, krijgt daarom bij het paasontbijt een vrijplaats!

Culturen

Zoals elk jaar staan er tweede paasdag weer 100 lange tafels op de Markt in Gouda; goed voor zo’n 1000 mensen die gratis en vrij mogen aanschuiven voor een heerlijk én gezellig ontbijt. Dit keer wordt er per tafel minstens 1 ‘vrijplaats’ ingericht voor een Gouwenaar met een oorspronkelijk andere culturele achtergrond. Voor iemand die in Gouda terechtkwam als vluchteling, voor de liefde, voor werk, adoptie, of zonder reden. Voor een Syriër, Surinamer, Molukker, Braziliaan, Marokkaan, Afghaan, Pool of Fries. Meld je aan via info@samma.nl en ontmoet elkaar in een vrolijke, informele sfeer!

De Vrijheid-express

Ook komt op tweede paasdag de Vrijheid-express, in samenwerking met Libertum (voormalig Verzetsmuseum Zuid-Holland) verhalen vertellen over oorlog en vrijheid. De Vrijheid-Express is een ontmoetingsplaats, expositieruimte en evenementenplatform tegelijk.

Muziek, eten, verhalen

Er is muziek, er zijn verhalen over Pasen, oorlog, vrede en vrijheid. Schuif dus maar aan bij het paasontbijt op de Markt in Gouda, vanaf 10.30 uur. Iedereen is welkom aan de rijk gevulde tafels met de vrolijke, vriendelijke bediening. Rijk, arm, dik, dun, alle kleuren, maten, opvattingen, karakters en leeftijden. Het paasontbijt is een initiatief van het Doe Platform van de Ondernemers Binnenstad (SOG), waarbij wordt samengewerkt met ruim 100 vrijwilligers uit 12 verschillende kerken in Gouda en met de GoudApot, ondernemers, kerken en individuele sponsors.

Meer berichten