Henny Huisman en zijn fans maken er een heerlijk middagje van.
Henny Huisman en zijn fans maken er een heerlijk middagje van. (Foto: Anton van der Linde)

Henny Huisman zet de Hanepraij op z'n kop

Van de redactie

De Hanepraij in Gouda organiseerde op woensdag 18 februari een geheel eigen playbackshow voor haar bewoners. En wat is er nu leuker dan de enige echte Henny Huisman uitnodigen om de Playbackshow te komen presenteren? Het zou een onvergetelijk optreden worden. Wat een entertainer is Henny nog. Zoals hij hebben we er in Nederland niet heel veel gekend!

gouda - De evenementencommissie van De Hanepraij trok de stoute schoenen aan en vroeg Henny of hij dit wilde doen. Tot ieders verrassing wilde hij dat graag en kwam hij op woensdag 18 februari deze feestelijke activiteit presenteren.

Komt hij echt?

De weken voorafgaand aan de Playbackshow werd hard geoefend door medewerkers en bewoners van de Hanepraij. In de wandelgangen hoorde je ook regelmatig 'Komt Henny Huisman echt? Ach het zal wel niet de echte zijn…' .oensdag 18 februari was het zo ver en Henny Huisman werd hartelijk verwelkomd door alle bewoners, medewerkers en vrijwilligers van de Hanepraij. Een verscheidenheid aan artiesten traden op zoals The Beatles, Corry Konings, ABBA, Dolly Dots, André van Duin, Willeke Alberti, Frizzle Sizzle, Ciske de Rat, Jan Smit en The Lion King.

Echt Henny

Henny Huisman presenteerde op geheel eigen wijze de acts en raadpleegde een drietal deskundige juryleden. Het werd een middag vol vrolijkheid, ontroering, nostalgische herinneringen en bewondering. Iedereen heeft wel een herinnering aan de gouden tijden waarin Henny met zijn shows de televisie veroverde. En natuurlijk kon er maar één de winnaar zijn en zong iedereen tot slot: 'Met z’n allen, met z’n allen. Met z'n allen zingen wij van harte gefeliciteerd!'

Vrienden

Een dag waar nog lang over gepraat zal worden en die niet had kunnen plaatsvinden zonder de sponsoring van ‘De Vrienden van De Hanepraij’. Naar hen gaat dan ook een welverdiend dankwoord uit.

Meer berichten