Waterpolosters GZC DONK sportploeg van het jaar. Foto: Theo Krins
Waterpolosters GZC DONK sportploeg van het jaar. Foto: Theo Krins (Foto: )

Waterpolosters GZC DONK Sportploeg van het Jaar

Door Marianka Peters

Gouda- De waterpolosters van GZC DONK zijn gekozen tot Sportploeg van het Jaar. In de overvolle sporthal op de Tobbelocatie, vonden vanavond de Goudse Sportverkiezingen plaats. Maar voordat de winnaars bekend werden gemaakt, werd de nieuwe naam van de sporthal onthuld door sportwethouder Michiel Bunnik. Vanaf nu heet de tijdelijke sporthal tegenover het Groenhovenbad de Dick van Dijkhal.

Aafke van Leeuwen (jiu jitsu) prolongeerde haar titel Sportvrouw van het Jaar, Bastiaan de Knoop van de Goudse Reddingsbrigade werd unaniem door de deskundige jury gekozen tot Sportman van het Jaar en Liam Rietbroek (jiu Jitsu) werd gekozen tot Sporttalent van het Jaar.

De waterpolosters van GZC DONK zijn afgelopen jaar landskampioen geworden. Aafke van Leeuwen, al vaker gekozen tot Sportvrouw van het Jaar, prolongeerde haar titel vanwege haar stabiele prestaties. Aafke staat op nr.1 van de Wereldranglijst, en is afgelopen jaar wereldkampioen jiu jitsu geworden. daarnaast is zij ook Nederlands Kampioen entijdens de Grand Slam Balkan Open en German Open wist zij het goud te veroveren.

Bastiaan de Knoop van de Goudse Reddingsbrigade heeft ook heel wat op zijn palmeres staan. Tijdens de EK Masters 2019 in Riccione (Italie) haalde hij de volgende titels binnen: Europees kampioen 200 meter hinderniszwemmen, 2 x zilver (50 meter popduiken en 100 meter popduiken met zwemvliezen), Brons 100 meter livesaver, 3 x zilver( als lid van team) 4 x 50 meter hinderniszwemmen, 4 x 25 meter popvervoeren en 4 x 50 meter torpedo estafette. Daarnaast werd hij Europees kampioen surfrace (wedstrijd in zee), 2 x brons (wedstrijd in zee) oceanman en board race. Bij NK 2019: 2 Nederlandse titels, 3 zilveren medailles en 1 bronzen medaille.

Tot Sporttalent van het Jaar werd gekozende 17-jarige Liam Rietbroek Jiu Jitsu bij den Edel (– 18 jr – 66 kg), Liam werd in 2019 zowel Nederlands als Wereldkampioen, was goed voor goud bij Grand Slam German Open 2019 en staat, eerste op wereldranglijst.

Omdat vorig jaar de Goudse Sportverkiezingen wegens omstandigheden niet doorgingen, werden de prestaties uit 2018 ook meegenomen in de beoordeling.

Goudse Post
Meer berichten