Komende voorjaarsvakantie is er van alles te doen op de kinderboerderij. Foto: Marianka Peters
Komende voorjaarsvakantie is er van alles te doen op de kinderboerderij. Foto: Marianka Peters (Foto: )

Bokkies aaien en varkentjes verven op de kinderboerderij

gouda - In de voorjaarsvakantie wordt het leuk op De Goudse Hofsteden. Dagelijks kunnen kinderen in de kantine komen knutselen, van tasje inkleuren tot het verven van een spaarvarkentje, er is van alles mogelijk. Voor deze activiteiten is aanmelden niet nodig. Voor de andere activiteiten kan tot een dag van te voren aangemeld worden.

Dreumes en peuter

Op maandag 24 februari is er van 10.30 tot 11.30 uur de dreumes- en peuterochtend. De allerkleinste kinderen (tot 4 jaar) gaan samen met papa, mama, opa of oma kleine dieren knuffelen in de knuffelhoek en dieren voeren onder begeleiding van een dierverzorger. Daarnaast maken ze een klein knutseltje. De bijdrage voor deze activiteit bedraagt € 3.50. 's Middags kunnen kinderen met kunststof steentjes mozaïeken op bloempotjes en deze voegen met foamklei. Als het potje klaar is vullen we het met bloembolletjes. De bijdrage in de kosten is (afhankelijk van de keuze) vanaf € 3,95 tot € 5.95 per werkstuk inclusief ranja en iets lekkers. Leeftijd 4 jaar.

Dieren versieren

Dinsdag 25 februari, tussen 13.30 uur tot 15.30 uur, is er een leuke workshop met foamklei en dieren van verschillende materialen om ermee te versieren. Nieuw zijn onder andere prinsessen, piraten, olifanten en elfjes.

Voorjaar!

Woensdagmiddag 26 februari is het voorjaar! Kinderen mogen tussen 13.00 en 15.00 uur meedoen aan verschillende activiteiten. Een voorjaarsbakje maken en tuinkers zaaien, samen een groot lenteschilderij maken, een vogelnestje bouwen en dieren knuffelen. Deelname kost € 3,95.

Pony-ochtend

Op donderdag 27 februari wordt de Pony-ochtend georganiseerd tussen 11.00 en 12.30 uur. Kinderen gaan meehelpen met het verzorgen van de pony's en ezels, maken een leuke pony-knutsel, een pony-cupcakje en een quiz! Bijdrage € 7,50.

Zandschilderij

Vrijdag 28 februari (11.00 tot 15.00 uur) is er de workshop zandschilderij maken. Kinderen maken met gekleurd zand prachtige schilderijen van boerderijdieren, bosdieren en nog veel meer. 's Middags kunnen kinderen tussen 14.00 en 15.00 uur worden geschminkt.

Voor alle georganiseerde activiteiten geldt: aanmelden via sandra@kinderboerderijgouda.nl of 0182-514219.

Meer berichten