John Miller: het luxe herenmerk uit Noord-Brabant

Dat ze in het zuiden van Nederland verstand van mode hebben moge wel duidelijk zijn. Tall van modemerken werden onder de rivieren opgericht. Een mooi voorbeeld hiervan is John Miller shirts, uit het brabantse Budel. De luxe overhemden van dit merk bestaan al zo'n 30 jaar. Het merk staat niet voor niets al decennialang bekend om de allermooiste shirts en overhemden die van de beste en meest luxe stoffen gemaakt worden en nog nog eens prachtig afgewerkt zijn. Wij vertellen je alle ins en outs van dit vaderlandse kwaliteitsmerk.

sponsored content

Ontstaan John Miller

Het merk John Miller ontstond vanuit het familiebedrijf Van Winkel. Het bedrijf Van Winkel Fashion produceerde vroeger  al voor het Nederlandse leger en vanaf de jaren 60 voor de grote winkels en confectiehuizen. Sjef van Winkel, de oprichter van het merk, stoorde zich enorm aan onverzorgde boorden en opkrullende boordpunten en dacht dat het veel beter kon. Dit bewees hij door in 1989 John Miller te introduceren met toen nog de toevoeging 'Original Conotissimo'. Het merk stond garant voor luxe overhemden, gemaakt van doeken van 100% pure katoen. Sinds 1995 werd 'Original Conotissimo' weggelaten en is de merknaam officieel John Miller.

De kenmerken van een John Miller overhemd

De overhemden van John Miller sluiten zijn zeer modebewust en sluiten dan ook naadloos aan bij de laatste trends in de herenmode.

Het merk heeft vier verschillende soorten fits:

- Tailored fit: licht getailleerde fit met een aangesloten pasvorm voor de moderne man en een slim fit shirt dat zeer strak aansluit.

- Slim Fit: zeer getailleerde fit en daardoor niet voor elke man weggelegd.

- Regular Fit: een niet getailleerde fit

- Modern fit: zeer licht getailleerde fit

Ook qua boorden zijn er een hoop verschillende mogelijkheden. John Miller biedt meer dan zes verschillende kragen en boorden in allerlei verschillende stijlen. Van klassiek en traditioneel tot feestelijk en modern, er zijn volop mogelijkheden:

- John Miller cutaway boord: een stijlvolle boord waarvan het boord blad schuin naar achteren weggesneden is.

- John Miller widespread boord: een gesneden boord,hier lopen de punten van de blouse verder weg in vergelijking met een normale boord.

- John Miller extra widespread boord: een boord die diep weg gesneden is en waarbij de punten van het shirt wijder weg lopen dan bij een wide spread boord.

- John Miller Semi spread boord: Een meer klassieke boord. Hier lopen de rechte boordpunten redelijk recht naar voren.

- John Miller Button-down boord: door middel van knoopjes worden de punten van de boord naar beneden gehouden

- John Miller Wing boord: ook wel een vlinderboord of vadermoordenaar genoemd, meestal geschikt  voor smoking of gala

John Miller: voor ieder wat wils

Ook aan de verschillende jaargetijden is gedacht. In de zomer draag je een John Miller overhemd met korte mouwen en in koudere periodes heb je normale mouwen en iets langere mouwen. Op deze manier wordt er rekening gehouden met de verschillende wensen en voorkeuren.

Elk seizoen lanceert John Miller naast hun (zakelijke) basiscollectie ook nieuwe collecties en ontwerpen. Elke modebewust zakenman zou een John Miller overhemd in zijn collectie moeten hebben. Ga voor de perfecte basis met een prachtig wit overhemd en dress overhemden van de beste kwaliteit en combineer  dit met een mooie das, manchetknoop of een luxe horloge. Ze zeggen niet voor niets: de kleren maken de man.

Meer berichten