De Goudse Pelle van Esch behoort tot de drie beste jonge bastrombonisten ter wereld. Foto: Marianka Peters
De Goudse Pelle van Esch behoort tot de drie beste jonge bastrombonisten ter wereld. Foto: Marianka Peters (Foto: )

Japans avontuur voor Goudse Pelle van Esch

Door Marianka Peters

Gouda - Deze week werd bekend dat de Goudse componist en bastrombonist Pelle van Esch door de International Trombone Association (ITA) is geslecteerd als één van de drie beste jonge bastrombonisten ter wereld.

Pelle, bastrombonist bij Gouda's Harmonie de Pionier, deed begin december videoauditie voor de voorronde van de prestigieuze George Roberts Bass Trombone Competition, georganiseerd door het ITA, dat in de Verenigde Staten zetelt. Jonge bastrombonisten tot 20 jaar bereidden voor de auditie een voorgeschreven stuk voor. De jury had grote moeite om uit het compititieve deelnemersveld de juiste kandidaten te selecteren. ITA moest daarom extra juryleden toevoegen. Pelle's leraar, de bastrombonist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Ben van Dijk had er echter alle vertrouwen in dat Pelle hoog zou eindigen in de voorronde.

Uiteindelijk werden voor de finale drie kandidaten geselecteerd: Ivan Cheung (Hong Kong), Joao Cunha (Zürich) en Pelle van Esch (Gouda). De finale vindt plaats tussen 2 en 6 juli in Osaka, Japan. Pelle kijkt ontzettend uit naar zijn Japans avontuur. "Ontzettend gaaf om in een land waar blaasmuziek hoog aangeschreven staat zo'n wedstrijd te mogen spelen", aldus Pelle.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden