Uitbreiding huiswerkbegeleiding

Door Marianka Peters

Gouda - Omdat iedereen recht heeft op huiswerkbegeleiding, ging begin vorig jaar de eerste groep leerlingen van start met betaalbare huiswerkbegeleiding in de Brede School. Het project is zo'n succes dat vanaf 1 maart een tweede groep start in de Buurtstee aan de Gildenburg.


De laagdrempelige voorziening is een initiatief van de Brede School en Stichting Leren voor de Toekomst en is geschikt voor basisschoolleerlingen vanaf groep 6 tot en met 6 VWO. "Onderwijs is voor iedereen," stelt Hans van Kekum, directeur Brede School. "Inkomen en achtergrond mogen nooit een drempel zijn om je schooldiploma te behalen. Ook niet wanneer je daar wat extra begeleiding voor nodig hebt, maar daar thuis geen geld voor is." Daarom biedt Stichting Leren voor De Toekomst je goede én persoonlijke huiswerkbegeleiding, tegen een kleine vergoeding. Brede School Gouda werkt samen en ondersteunt de stichting in de uitvoering. "Samen met ouders kijken wij hoe ze met de juiste aandacht en motivatie, kunnen helpen om prestaties te verbeteren. Ook kunnen begeleiders mee naar ouderavonden, mochten ouders dat fijn vinden." De aftrap vindt plaats op zondag 1 maart om 13.00 uur in de Buurtstee.

De huiswerkbegeleiding vindt iedere zondagmiddag van 12.00-14.00 uur plaats in buurthuis de Buurtstee aan de Gildenburg 1. Bij Hans van Kekem, directeur van de Brede School stond betaalbare huiswerkbegeleiding altijd al bovenaan zijn wensenlijstje. Toen PvdA-raadslid Sophie Heesen de Brede School in contact bracht met Darine el Houfi van stichting Leren voor de Toekomst en wethouder Rogier Tetteroo, was het snel beklonken. "We zien dat heel veel leerlingen extra hulp nodig hebben," zei Tetteroo in een eerder interview. "Private huiswerkbegeleiding kost al snel 300 - 400 euro per maand, en dat kunnen mensen met een smalle beurs zich niet veroorloven. Maar deze jongens en meiden hebben ook recht op huiswerkbegeleiding, waardoor ze betere diplomakansen krijgen en zicht op een baan. Financiering komt vanuit het armoedebeleid, maar de doelstelling is wel om het een vaste plek te geven, mogelijk zelfs onderdeel te maken van het kindpakket of stichting Kindfonds." Darine el Houfi startte in Zeist met zijn stichting. Inmiddels is hij in veel andere gemeenten actief, waaronder Gouda. Darine: "We proberen het maximale uit een leerling te halen en leggen de nadruk op lezen. Want goede beheersing van de Nederlandse taal is de basis voor alles." Interesse? Kom op 1 maart om 12.00 uur naar de Buurtstee.

Goudse Post
Meer berichten