Foto: AS Media
Foto: AS Media (Foto: )

Storm Ciara nog niet uitgeraasd

Door Marianka Peters

Sportwedstrijden, waaronder de eredivisie zijn vandaag afgelast vanwege de stor Ciara die over ons land raast. De storm heeft zijn hoogtepunt nog niet bereikt, maar nu al voor veel schade en overlast gezorgd. Een korte update.

Gouda - Vanmorgen kwam de storm opzetten met in de middag zware windstoten van 75-100 km/u. In Haastrecht raakte een trampoline 'op drift'. Voorbijgangers zagen het gevaarte ver de Provincialeweg stuiteren en hebben de politie gewaarschuwd. Deze heeft samen met bewoners de trampoline uit elkaar gehaald en veilig opgeborgen. Gelukkig heeft de trampoline geen ongelukken veroorzaakt.

Aan De Steupel in Reeuwijk is een deel van een dak weggewaaid en bovenop het dak van de buren terecht gekomen. De brandweer heeft het dak van de woning afgehaald. In de hele regio heeft de brandweer de handen vol aan omgewaaide bomen en rondslingerende takken. Aan de Joubertstraat dreigt een grote boom om te vallen. Uit voorzorg zoeken bewoners naar een veilige parkeerplaats voor hun auto's.

De brandweer is met een hoogwerker bezig geweest om de dakbedekking  van La Place aan de Goudse markt, die was losgeraakt, vast te zetten. Over de schade is nog niks bekend. Het terrein rondom La Place is nog afgezet.

Het blijft niet bij vandaag wat betreft het noodweer. Ook morgen is het nog oppassen geblazen met harde wind en regen in het hele land. Vanavond neemt de wind in het midden van het land alleen nog maar verder toe, met een verwacht hoogtepunt tussen 19.00 en 22.00 uur in onze regio.

De ANWB raadt ten strengste af de weg op te gaan. Dat melden zij op Twitter. Vooral rijden met een aanhanger of (lege) vrachtwagen is 'uit den boze', aldus de ANWB/

Goudse Post
Meer berichten