Foto:

Vandaag is geel ...

In het kader van Gouda Kaasstad lag er ooit een plan om de hele binnenstad van Gouda een gele uitstraling te geven. Bloembakken aan de lantaarnpalen en op de bruggen met gele ruikers, alle betonnen paaltjes zouden geel worden geverfd en voor iedere winkel zou de gele loper worden uitgelegd. Op de gele gevel van restaurant Casa Chow op de Markt na, is er nog weinig terecht gekomen van die gele binnenstad.

Maar daar komt hopelijk verandering in nu alle bushokjes worden voorzien van bloeiende plantjes. Twee m2 groen, wat haalt dat nou uit om de uitstoot van CO2 tegen te gaan, reageren de criticasters. Oké, misschien is het wat karig, maar je kunt het ook van de positieve kant bekijken. De stad ziet er wat kleurrijker uit, mits de daken natuurlijk bekleed zijn met gele blommetjes. En de opbrengst van die zonnepanelen kun je weer besteden aan de energieslurpende ijsbaan.

Met het voorstel van de Partij voor de Dieren om de ijsbaan af te schaffen vanwege het hoge energieverbruik, haalt de partij, die het veelal moet hebben van de gunfactor, zich de woede van minimaal half Gouda op de hals. Als je dit soort voorstellen lanceert in verkiezingstijd, hou je geen zetel meer over. Je kunt je zorgen uiten, daar is niets mis mee, maar het zou de partij sieren om ook eens mee te denken aan een oplossing. Een geweldig evenement, waaraan jong en oud zoveel plezier beleven, zomaar over de schutting gooien, dat is vragen om gele hesjes.

Je kunt ook je goede wil tonen en een zonnepanelenproject starten ten behoeve van de ijsbaan. Weet je hoeveel platte daken er rond de Kleiweg volgestouwd kunnen worden met zonnepanelen? Plek zat, je hebt alleen de medewerking van de winkeliers nodig. Elders in de stad is het ook gelukt, dus waarom niet hier? En als dit dan lukt, doen we eind van het jaar een flinke scheut gele kleurstof bij het water voor een te gekke gele ijsbaan. De kleurstof uiteraard op natuurlijke basis. Deal?

Marianka Peters

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


 

Meeste reacties