Logo goudsepost.nl


Toegangsverbod Chocoladefabriek voor vijf tieners

Gouda - Vijf tieners tussen de 11 en 17 jaar mogen de Chocoladefabriek voorlopig niet meer in. Wijkagent Marvin van Batenburg heeft de jongeren de toegang ontzegd omdat ze er dingen vernield hebben.

De laatste tijd heeft de Chocoladefabriek vaker te maken vernielingen door jongeren. "In de winter hebben we meer te maken met vernielingen dan in de zomer", meldde bibliotheekdirecteur Erna Staal eerder deze week. "De Chocoladefabriek wordt intensiever gebruikt dan was voorzien. Dan wordt er dus ook vaker moedwillig iets kapot gemaakt."

De bibliotheek krijgt vanaf dit jaar 20.000 euro subsidie extra."We zetten een gedeelte van dat geld in om te zorgen dat de Chocoladefabriek een van de trekpleisters van Gouda blijft. Zo kunnen we dit prachtige gebouw goed onderhouden ondanks het intensieve gebruik, aldus Erna Staal. 

De drie jongste kinderen mogen zich een halfjaar niet meer in het gebouw begeven. De oudste twee mogen een jaar niet meer naar binnen. ,,Uw houding is in strijd met de huisregels. U maakt zich schuldig aan huisvredebreuk,'' staat onder meer in de schriftelijke mededeling aan de tieners.

Marianka Peters
Reageer op dit nieuws 2
Meer berichten