Foto:

FF Tussendoor - 75 Jaar vrijheid

75 Jaar vrijheid, het is naast de Holocaustherdenking van afgelopen maandag en alle herdenkingen die dit jaar nog komen gaan, een goed moment om bij stil te staan.
In de wereld om ons heen zijn er tientallen brandhaarden en nemen de spanningen toe, terwijl wij dit jaar al 75 jaar onze vrijheid mogen vieren. Hoe bijzonder is dat!

Terwijl tientallen Goudse organisaties al maanden bezig zijn met de organisatie rond 75 jaar bevrijding, lijkt ons gemeentebestuur nog niet écht warm te lopen voor de viering van het jubleumjaar. Want voor de lezing van Hans Suijs vanavond blijkt geen animo. Als ik het goed begrepen heb, heeft het college bedankt hierbij aanwezig te zijn. Terwijl deze lezing belangrijk is in de voorbereiding van de voorstelling 'Overleven is herinneren' die op 1, 2 en 3 mei op het Lombokterrein wordt opgevoerd. En als je de verhaallijn en achtergronden uit het indrukwekkende boek niet kent, snap je ook weinig van de voorstelling, is mijn mening. Ik heb een repetitie mogen meemaken, en geloof mij, het stuk grijpt je naar de strot.

Ook heeft ons gemeentebestuur bedankt om aanwezig te zijn bij het concert van de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers aanstaande vrijdag. Nota bene de formele aftrap voor alle herdenkingen en festiviteiten rond 75 jaar bevrijding dit jaar. Dan maak je dus al een valse start.

Het lijkt erop dat de heren en dames wethouders het voldoende vinden om alleen op 5 mei aan te schuiven. Het zou hen sieren om iets meer betrokkenheid te tonen naar al die Goudse vrijwilligers, die dagelijks in touw zijn om óns feestje een succes en prachtige herinnering te laten worden.

Marianka Peters

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


 

Meeste reacties