Inge Boot, directeur Cyclus en wethouder Hilde Niezen rollen de eerste containers naar de vuilnisauto. Foto: PR
Inge Boot, directeur Cyclus en wethouder Hilde Niezen rollen de eerste containers naar de vuilnisauto. Foto: PR (Foto: )

Drie afvalbedrijven, één voertuig en één route

Gouda - Drie afvalinzamelaars, één voertuig, één route. Dat is de essentie van het White Labelproject, waarmee Cyclus, SUEZ en Renewi de handen ineenslaan bij de inzameling van bedrijfsafval in Gouda.

Maandag gaf wethouder Hilde Niezen het officiële startsein van dit initiatief. Waarom met meerdere voertuigen dezelfde straat inrijden voor de dezelfde dienstverlening als het ook met één voertuig kan? Die ogenschijnlijk simpele vraag lag ten grondslag aan het White Labelduurzaamheidsinitiatief. Na een succesvolle pilot van SUEZ en Renewi afgelopen jaar, sloot Cyclus zich eind 2019 aan bij dit initiatief. Efficiënter en schoner inzamelen Het inzamelen gebeurt via een gecombineerde route bij de klanten van alle drie de inzamelaars. Dat zorgt voor minder verkeersbewegingen, wat ten goede komt aan de verkeersveiligheid en de leefbaarheid in de binnenstad. Ook worden dankzij de gecombineerde inzameling minder kilometers gereden, wat de CO2-uitstoot vermindert. Aan de bestaande dienstverlening en contracten van de klanten van Cyclus, SUEZ en Renewi verandert niets. Iedere bedrijfsklant behoudt het contract met zijn eigen afvalinzamelaar. Wethouder Hilde Niezen van de gemeente Gouda ondersteunt dit initiatief van harte. "De samenwerking zorgt voor minder verkeersbewegingen en dat maakt het veiliger voor fietsers en voetgangers. Bovendien sluit het ook goed aan op onze plannen de luchtkwaliteit in de stad te verbeteren." Linda Boot, directeur van Cyclus vult aan: "Wij zijn altijd op zoek naar manieren om slimmer, efficiënter en duurzamer te werken. Inzamelen met een gezamenlijk voertuig is een hele praktische manier om brandstofverbruik, uitstoot en verkeersbewegingen te reduceren." Iwan te Winkel, directeur Collection & Operations van SUEZ en Eric Pero regiodirecteur van Renewi zijn tevreden over de samenwerking. "De pilot in Gouda was succesvol en wij zijn dan ook blij dat we deze gezamenlijke inzameling nu ook met Cyclus kunnen voortzetten."

Goudse Post
Meer berichten