v.l.n.r. Jacqueline, Anja, Jeannette en eigenaresse Lidy Prosman van 't Matelootje. Foto: Marianka Peters
v.l.n.r. Jacqueline, Anja, Jeannette en eigenaresse Lidy Prosman van 't Matelootje. Foto: Marianka Peters (Foto: )

't Matelootje blijft bestaan!

't Matelootje blijft bestaan. Per 1 maart wordt de hoedenspeciaalzaak aan de Lange Tiendeweg overgenomen door Gea Heijkamp en Marianne Schoeman. Deze dames hebben al twee hoedenspeciaalzaken, genaamd Le Chapeau in Veenendaal en Kampen.

Door Marianka Peters

Gouda - Lidy Prosman, eigenaresse van 't Matelootje is blij dat de speciaalzaak voor Gouda behouden blijft en draagt de zaak op 29 februari vol vertrouwen over aan Gea en Marianne. "Deze dames werken al 25 jaar in de hoedenbranche en weten dus van de hoed en de rand," aldus een opgetogen Lidy. "Ik ben blij dat Jacqueline, Corrie en Jeannette de bekende gezichten in de winkel blijven."
Vorig jaar startte Lidy haar zoektocht naar een waardige opvolger voor 't Matelootje omdat ze binnenkort met pensioen gaat. Eind vorig jaar was Lidy nog volop in onderhandeling met een overnamekandidaat. Als dit zou lukken zou ze de winkel moeten sluiten en zou het personeel op zoek moeten naar een andere baan. Nu de sluiting van de baan is, durft Lidy weer plannen te maken over hoe ze straks haar vrije tijd gaat invullen."We beginnen nu dus met de 'overname leegverkoop'."

't Matelootje is al bijna 40 jaar een begrip in Gouda en de wijde regio. Vooral als hoedenspeciaalzaak voor dames en heren, niet alleen voor kerkgangers, maar voor iedere gelegenheid. Dat betekent dat er ook een collectie moderne en gedurfde modellen is voor een bruiloft of ander hoogtepunt. Completeer het geheel met accessoires, zoals een tas, paraplu, omslagdoek of een prachtige sjaal en de outfit is compleet. 17 Jaar geleden nam Lidy de zaak over en nu vindt zij de tijd rijp om het wat rustiger aan te gaan doen. "We hebben alle know how in huis, twee dames werken hier al bijna dertig jaar. Dus wat dat betreft verandert er niets."

Gea Heijkamp noemt de overname van 't Matelootje een buitenkans. "Het is een prachtige speciaalzaak op een unieke locatie met dezelfde werkwijze, die wij gewend zijn. We gaan officieel op woensdag 4 maart open." Op de vraag of het pand of naam verandert, is het antwoord stellig. "De naam 't Matelootje is zo bekend in Gouda en de regio, die veranderen we niet. Ook aan het interieur veranderen we de komende paar jaar nog niets. Alles wat vertrouwd is blijft dus. We hebben er reuze veel zin in."

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


 

Meeste reacties