De waterpolodames van GZC DONK tijdens hun huldiging na het behalen van de landstitel. De ploeg is genomineerd voor de titel Sportploeg van het Jaar. Foto: Marianka Peters
De waterpolodames van GZC DONK tijdens hun huldiging na het behalen van de landstitel. De ploeg is genomineerd voor de titel Sportploeg van het Jaar. Foto: Marianka Peters (Foto: )

Goudse Sportverkiezingen zijn terug

Door Marianka Peters

Gouda - Na een jaartje afwezigheid zijn de Goudse Sportverkiezingen weer helemaal terug. Op donderdagavond 20 februari wordt het jaarlijkse Gouds Sportgala gehouden, waar Goudse sporters die de afgelopen twee jaar uitblonken vanwege hun sportprestaties kans maken op de titel Sportman, -vrouw, -ploeg en -talent van het jaar.

Ook dit jaar is de jury, bestaande uit Sport.Gouda en mediavertegenwoordigers, erin geslaagd een aantal sporthelden te nomineren. De nominatie voor Boy Vogelzang zal voor niemand een verrassing zijn. Deze sportieve Jiu Jitsuka bij Sportschool Den Edel werd afgelopen jaar Nederlands kampioen 2019 en tijdens het WK (2019) wist hij de bronzen plak op te eisen. Boy staat op de 5e plaats op de wereldranglijst en won goud tijdens de Grand Slam Balkan open 2019. Tijdens de Grand Slam German open 2019 werd hij verdienstelijk tweede. Bastiaan de Knoop is wederom genomineerd. De zwemmer van de Goudse Reddings Brigade was op verschillende onderdelen oppermachtig, wat een lange palmares tot gevolg had. Een kleine greep: Europees kampioen 200 meter hinderniszwemmen, Europees kampioen surfrace (wedstrijd in zee) en bij NK 2018: 5 Nederlandse titels, 1 x zilver en 1 x brons en NK 2019: 2 Nederlandse titels, 3 zilveren medailles en 1 bronzen medaille. De 46-jarige Goudse Ultra atleet Pascal van Norden, in 2018 nog gekozen tot Sportman van het Jaar wil zijn titel vast prolongeren. Vorig jaar werd hij Nederlands kampioen 100 km in Winschoten.

Bij de verkiezing Sportvrouw van het Jaar gaat Aafke van Leeuwen (jiu jitsu) haar titel weer prolongeren. Zij staat op een eerste plaats in de wereldranglijst, werd Nederlands- en Wereldkampioen in 2019 en behaalde goud op de Grand Slam Balkan Open en German Open 2019.
De tweede genomineerde is nieuwkomer Lisa Bruijnincx, roeister bij Roei- en Zeilvereniging Gouda. In 2018 won zij brons bij het WK junioren 2018 in de dubbel vier en afgelopen jaar werd zij wereldkampioen dubbel twee.

Als derde is genomineerd Nikki Smitskamp van Kempo Shaolin. Inmiddels heeft deze jonge sporter al heel wat prijzen in de wacht gesleept.

Op donderdagavond 20 februari worden de winnaars bekend gemaakt. Het toneel van deze spannende en feestelijke avond blijft nog even een verrassing, maar zal binnenkort bekend worden
gemaakt.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


 

Meeste reacties