Foto:

FF Tussendoor - GOUDasfalt

Iedereen zal begrijpen dat je met een leesclubje, een yogalesje en andere alternatieve ideeën de exploitatie van GOUDasfalt niet in stand kunt houden. Je moet gewoon lef tonen om commerciëler te denken en te handelen. Maar is het daarvoor al niet te laat?

Vanaf dag één is er gedonder met de buren, over geluidsoverlast tijdens evenementen. Dit zijn overigens dezelfde buren die ook vaak in de clinch lagen met de uitbaters van het IJsselhuis. Hier lijkt na goede gesprekken een einde aan gekomen te zijn. Bij GOUDasfalt heeft men het zover laten komen dat de rechter eraan te pas moest komen. Nu de bewoners in het gelijk gesteld zijn, wordt gevreesd voor het einde van festivals op het voormalig industrieterrein. Wordt GOUDasfalt een stiltegebied?

Het voelt net als een paar jaar geleden toen drie (!) omwonenden van het Houtmansplantsoen het bijna voor elkaar kregen om de zomerconcerten in de muziektent om zeep te helpen. Heel Gouda stond op z'n achterste benen en uiteindelijk zijn er afspraken vastgelegd omtrent de toegestane geluidsbelasting. Inmiddels zijn die drie omwonenden al lang verhuisd, maar loopt de organisatie nog steeds iedere zondagmiddag zenuwachtig met de decibelmeter rond.

De groene, duurzame gedachte achter GOUDasfalt heeft een hoog geiten-wollen-sokken gehalte en hoezeer ik de betrokkenen een warm hart toedraag, zet dit natuurlijk geen zoden aan de dijk. Er moet ook geld verdiend kunnen worden, al was het maar om de huur te kunnen betalen. Het organiseren van evenementen is dan lucratief en sommige evenementen, zoals het foodtruckfestival met leuke optredens passen daar feilloos in, maar de rampestampmuziek van Riverdale niet. Zie daar maar eens de balans in te vinden.

Marianka Peters

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


 

Meeste reacties