Valentijn Eekels is opgelucht dat er nu duidelijkheid is en dat hij op spelletjesavonden een hapje en drankje kan aanbieden. Foto: Marianka Peters
Valentijn Eekels is opgelucht dat er nu duidelijkheid is en dat hij op spelletjesavonden een hapje en drankje kan aanbieden. Foto: Marianka Peters (Foto: )

Niet op een droogje tijdens spelletjesavond

Door Marianka Peters

Gouda - Bordspelers hoeven niet op een droogje te zitten tijdens de spelletjesavonden in de winkel Bordspelers van Valentijn Eekels aan de Lange Groenendaal. Voortaan kunnen ze toch een hapje en een drankje nuttigen. Eekels is opgelucht dat er aan maandenlang gesteggel een einde is gekomen.

Twee jaar lang lag Valentijn in de clinch met de gemeente omdat de spelletjesavonden die hij in zijn winkel organiseert illegaal zouden zijn. Eerder is de kwestie met een vergunning tijdelijk opgelost. Eind vorig jaar trok de gemeente weer aan de bel en verbood de eigenaar hapjes en drankjes te verkopen. Vanuit Gouda's 50+ partij kreeg de jonge ondernemer bijval. De partij vindt dat de winkel aansluit bij de nieuwe winkelvisie Gouda 2017-2025, waarin Gouda zich wil onderscheiden van andere steden in het ontdekken en beleven van het winkelbezoek. Gouda's 50+partij wil dat het college zich inspant om de spelletjesavond met een hapje en een drankje mogelijk te maken.

Na een aantal gesprekken tussen gemeente en Valentijn, laat de gemeente de vergunningplicht vallen. "De gemeente Gouda heeft zich in algemene zin te houden aan de regels uit het APV. (...) Aan de andere kant willen we aansluiten bij de maatschappelijke- en landelijke ontwikkelingen en wenselijke initiatieven mogelijk maken met zo min mogelijk vergunningen," antwoordt burgemeester Pieter Verhoeve na vragen van Gouda's 50+ partij. "De ondersteunende horeca kan door zonder een verder nieuw vergunningentraject. "

Goudse Post
Meer berichten