Logo goudsepost.nl


Gouda in de ban van Valentijn

Gouda - Heel Gouda is in de ban van Valentijn op 14 februari. De zaterdag voorafgaande aan de Dag van de Liefde, zijn er tal van activiteiten in de stad als hommage aan de liefde.

Het Goudse stadhuis is als vanouds weer roze aangelicht op zaterdag 11 februari. Maak selfie's en stuur Gouda de wereld in! Behalve het stadhuis zijn ook diverse culturele instellingen roze aangelicht ter gelegenheid van de dag van de liefde. Bovendien bieden verschillende horecabedrijven Valentijnsarrangementen aan.

Wandeling

Op zaterdag 11 februari verzorgt het Goudse Gidsengilde weer een Valentijnswandeling door de Goudse binnenstad. Loop mee en luister naar Goudse liefdesverhalen. De wandeling start om 14.00 uur voor de Waag en duurt tot ca. 15.30 uur. Aanmelden: www.goudsegidsengilde.nl.

Workshop

In Cultuurhuis Garenspinnerij kun je meedoen aan de Valentijnsworkshop 'Ik versier Gouda'. Hier zijn zo'n 50 kazen te beschilderen. De mooiste kaas ontvangt een Gouda pakket en de kazen zullen tentoongesteld worden in de binnenstad. De workshops zijn tussen 13.00 en 15.00 uur.

Selfie

Gouda - Museum Gouda staat in het teken van de liefde. Maak een selfie bij je lievelingsschilderij en plaats deze op de Facebookpagina van het museum en win een prijzenpakket

Trouwen voor één dag

Om 11.00 uur start de succesvolle Geheime liefdesroute in het stadhuis op de Markt. Deze geheime route voert de deelnemers niet alleen langs verrassende specialiteitenwinkels, maar ook langs diverse horecaondernemingen, galeries, cultuurinstellingen en andere leuke Goudse ondernemers. De route is tot 16.00 uur te lopen. Er is plek voor circa 100 mensen om de route te lopen. De hit van Valentijnsdag, Trouwen voor één dag, is ook weer terug. Van 12.00 tot 16.00 uur mogen de kinderen weer voor één dag in het huwelijk treden met elkaar, met opa en/of oma, papa en/of mama of zelfs met de buurvrouw. Alleen niet met dieren, want het stadhuis is verboden gebied voor dieren. Ook volwassenen kunnen voor één dag van huweliijkspartner wisselen of hun belofte nogmaals dunnetjes overdoen, 's avonds van 18-21 uur. Vooraf aanmelden verplicht via info@ondernemersgouda.nl ..

Marianka Peters
Reageer als eerste
Meer berichten